VNU N.V.

Haarlem, 3 augustus 2001

VNU NEEMT EUROPESE ACTIVITEITEN VAN BEURSORGANISATOR IMARK OVER

VNU heeft via haar divisie VNU Business Media Europe overeenstemming bereikt over de overname van de Europese activiteiten van Imark Communications. Deze zijn gevestigd in Groot-Brittannië. De overnamesom bedraagt EUR 18,5 miljoen.

Imark Communications organiseert vooraanstaande technologie vakbeurzen en seminars voor onder andere de bedrijfstakken 'accountancy & finance' en 'human resource management'. Imark Communications heeft in Groot-Brittannië tevens een vooraanstaande positie met beurzen en conferenties voor de detailhandel in deze bedrijfstak. Tot de overgenomen vakbeurzen behoren Softworld, Projectworld, Project Leadership Conference en Comms Dealer Expo. Bij de Europese tak van Imark Communications werken 40 mensen. In 2000 werd een omzet van ongeveer EUR 12,6 miljoen gerealiseerd.

Met deze acquisitie en VNU's Online Information, de belangrijkste conferentie voor elektronische uitgevers in Europa, is VNU in Groot-Brittannië een belangrijke speler op de markt voor technologie-vakbeurzen geworden. Tussen de beurzen en VNU's gedrukte en online technologie-publicaties kunnen belangrijke synergievoordelen worden behaald.

De overname past in de strategie van VNU om bepaalde segmenten van de zakelijke markt via meerdere kanalen - vaktijdschriften, vakbeurzen en Internet - van informatie te voorzien. VNU Business Media Europe is met haar activiteiten in Groot-Brittannië, Nederland, België, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland één van de leidende IT-uitgevers in Europa. De beurzen van Imark Communications versterken de positie van VNU in het IT segment en als beursorganisator en bieden nieuwe mogelijkheden voor introductie van deze beurzen op andere Europese markten.