Politiebericht Eindhoven e.o. 3-08-2001
3e persbericht 3 augustus 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw aangerand
Op een pad tussen de Echternachlaan en de Bisschop Bekkerslaan is vrijdag tussen 14.30 en 14.45 uur een 19-jarige Eindhovense vrouw aangerand. De vrouw fietste daar in de richting van de Bisschop Bekkerslaan toen een man haar van de fiets trok. De man betastte haar. Zij kon zich losrukken en wegfietsen. Een aantal kleren was kapot getrokken door de man. De dader, donkergekleurd, was 30 a 35 jaar oud en had kort kroeshaar dat aan de zijkanten wat grijs was. Hij droeg een zwarte broek, een beige jas, zwarte schoenen en een zwarte bivakmuts. De muts kon het slachtoffer van zijn hoofd trekken.

Eindhoven: Jongen in schouder gestoken
Een onbekende man heeft vrijdag rond 15.00 uur een 18-jarige jongen met een mes in de schouder gestoken. Dat gebeurde op de Woenselse Markt waar de jongen met een paar vrienden stond te praten. De man kwam op hen af en vroeg hem waarom hij daar gekomen was. De jongen kende de man niet en reageerde niet. Plotseling voelde hij een pijnscheut in de schouder. De man rende weg. In eerste instantie merkte de jongen niet dat hij gewond was, maar even later kwam de pijn terug en zag hij een steekwond in de schouder. De wond is in het ziekenhuis gehecht. Hij kon na behandeling naar huis.

Eindhoven: Snelheidscontroles
In Eindhoven zijn vrijdag drie snelheidscontroles gehouden.


- Tussen 9.50 en 11.25 uur is gecontroleerd op de Heezerweg. Van de 500 passanten reden er 29 te hard. De snelste reed 76 km/u.


- Op de Elzentlaan is tussen 12.25 en 13.40 uur gecontroleerd. Hier passeerden 160 voertuigen de radarapparatuur. 6 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed 64 km/u.


- Tussen 14.25 en 16.45 uur reden op de Dr. Schaepmanlaan 221 bestuurders te hard. Hier was de topper 79 km/u. Er werden 1930 voertuigen gecontroleerd. Op alle wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Helmond: Winkeldief aangehouden
Vrijdag om 19.45 uur is in een winkel aan de Engelseweg een 23-jarige Helmonder aangehouden. De man werd betrapt toen hij een elektrische verfstripper en een schuurmachine zonder te betalen mee wilde nemen. Toen personeel hem aanhield verzette hij zich. De ter plaatse gekomen politie nam hem over en sloot hem op het politiebureau op in een cel.

Asten: Automobilist ernstig gewond
Een 74-jarige man uit Someren is vrijdag rond 17.50 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Heesakkerweg. De man raakte met zijn auto in de linkerberm en schampte daar drie bomen en kwam tot stilstand tegen de vierde boom. Volgens getuigen slingerde de auto al voordat hij aan de linkerkant van de weg terechtkwam. Mogelijk is de man tijdens het rijden onwel geworden. De man moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. Een ambulance kwam ter plaatse en op advies van het ambulancepersoneel kwam de traumahelikopter uit Nijmegen op de plaats van het ongeval. Het slachtoffer is met de ambulance naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Zij kregen begeleiding van een politievoertuig van de KLPD om zo snel mogelijk in Tilburg te zijn.

Deurne: Hennepkwekerij
Vrijdagmiddag om 16.20 uur is de 42-jarige bewoonster van een woning aan de Lavendelheide in haar woning aangehouden. Op de zolderverdieping van haar woning werd een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden 204 planten. Deze planten en 12 lampen, 6 ventilatoren, 12 transformatoren, een dompelpomp en enkele thermometers zijn in beslag genomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.