Straatsportkaravaan 2001 in Rijkerswoerd

Op vrijdag 3 augustus strijkt de Arnhemse Straatsportkaravaan neer op het Groene Plein in Rijkerswoerd. De Straatsportkaravaan is een toer die deze zomer diverse Arnhemse wijken bezoekt. Woon je in Rijkerswoerd en ben je tussen de 14 en 18 jaar ? Doe dan mee aan dit sportieve festijn. Je kunt deelnemen aan een competitie straatvoetbal of basketbal, skaten en streetdance. Dit alles vindt plaats tussen 12.00 en 16.00 uur.

Voor de onderdelen voetbal en basketbal dienen teams zich vooraf in te schrijven. Het winnende team uit de wijk gaat door naar de finaledag. Die finale is op zondag 26 augustus op het Kerkplein in Arnhem. Voor het basketbal is dat zelfs een landelijke finale waaraan de winnaars van de deelnemende steden strijden om het 'landskampioenschap'. De Arnhemse finale basketbal wordt daaraan voorafgaand gehouden op zondag 19 augustus op het marktplein in Geitenkamp.

De Straatsportkaravaan wordt georganiseerd door de afdeling Sportontwikkeling van de gemeente Arnhem. Voetbal- en basketbalteams kunnen zich opgeven bij Saïd Zahtï, Broerenstraat 53, telefoon 026-3774930. De Straatsportkaravaan bezoekt ook nog de wijk Malburgen (op 10 augustus) en De Laar-West (deze is van 7 augustus verplaatst naar 18 augustus).