Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-08-2001
Persberichten ditsricten Utrecht stad, 09.15 uur

Verkeerscontrole

UTRECHT Op donderdag 2 augustus werd tijdens de ochtend door de politie een gordelcontrole gehouden op de Lunettenbaan. Tijdens de controle werden 29 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder werd bekeurd omdat zijn voertuig 2 gladde banden had.

Snelheidscontrole

VLEUTEN Tijdens de afgelopen week heeft de politie diverse keren snelheidscontroles gehouden op de Parkweg. De controles werden gehouden naar aanleiding van een ernstig verkeersongeval dat plaatsvond op 22 juni jl.. Daarbij kreeg de politie verschillende klachten binnen dat er veel te snel gereden werd op de Parkweg.

Tijdens de controles die op verschillende tijdstippen werden uitgevoerd, werden 13 bestuurders bekeurd voor overschrijding van de toegestane maximum snelheid van 70 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/h.

Aanhouding

UTRECHT Op donderdagmiddag 2 augustus, omstreeks kwart voor vier, zagen surveillerende politieagenten een personenauto op t Goylaan over de busstrook rijden en vervolgens in verboden richting de Oud Wulvenlaan inrijden. De bestuurder werd gecontroleerd en deze gaf een valse naam op aan de agenten.

De verdachte, een 31-jarige inwoner van Meteren, werd aangehouden. Aan het bureau bleek de verdachte nog gezocht te worden om een straf uit te zitten van 150 dagen. Voor zijn rijgedrag kreeg de verdachte diverse bekeuringen en werd ingesloten.

Jeugdige looddieven

UTRECHT Op donderdagmiddag 2 augustus, kreeg de politie een melding van getuigen dat twee jongens op het dak van een sporthal aan de Duustedelaan zaten. Bij de komst van de politie waren de knapen verdwenen maar konden aan de hand van gegeven signalementen in de omgeving worden aangehouden.

Na onderzoek bleek het tweetal van 9 en 10 jaar en wonend in Utrecht, vijf rollen lood van het dak weggenomen te hebben. De twee werden meegenomen naar het bureau waar zij door familie na verhoor weer konden opgehaald.

Beroving
UTRECHT Op donderdagavond 2 augustus, omstreeks kwart over acht, werd een 20-jarige inwoner van Utrecht het slachtoffer van beroving op de Churchilllaan. Het slachtoffer had gebeld met zijn mobiele telefoon en voelde plotseling, dat er een scherp voorwerp op zijn keel werd gezet. Hierna werd zijn mobiele telefoon afgepakt. De twee daders gingen er vervolgens vandoor op een scooter.

Onder invloed achter het stuur
UTRECHT In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 augustus zagen surveillerende politieagenten een man een auto besturen met zijn zonnebril op. De auto rijdend over de Lange Nieuwstraat werd staande gehouden. Tijdens de controle van de bestuurder bleek deze alcohol gedronken te hebben. De verdachte, een 25-jarige inwoner van Utrecht werd aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat hij 0,9 promille aan alcohol in zijn lichaam had. De verdachte kreeg een dagvaarding en een transactie van f 700,-.

Achtervolging gevolgd door aanhouding
UTRECHT In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 augustus zagen surveillerende politieagenten op de Burgemeester Norbruislaan, een man op een scooter rijden die er bij het zien van de politie vandoor ging. De bestuurder reed vervolgens met hoge snelheid door diverse straten in de omgeving en kwam vervolgens weer uit op de Burgemeester Norbruislaan.

De verdachte bestuurder reed vervolgens op de weghelft voor tegemoet komend verkeer en kwam door onbekende oorzaak ten val. Hierdoor gleed de scooter tegen een politieauto aan die voor hem was gestopt. De verdachte ging er daarna lopend vandoor en kon worden aangehouden. Het betrof een 18-jarige inwoner van Utrecht. De verdachte werd ingesloten. Naar de herkomst van de scooter wordt een onderzoek ingesteld.