Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.40 uur
Letsel in verkeer

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend raakte een 20-jarige bromfietser uit Hoogland gewond toen nadat hij was gevallen. Bij een inhaalmanoeuvre op de Kattebroekerweg gleed hij onderuit. Met lestel aan pijn aan zijn enkel werd de 20-jarige vervoerd naar het ziekenhuis. Onderzoek wees uit dat de bromfiets niet was verzekerd.

AMERSFOORT- Een vrouw uit Amersfoort (leeftijd onbekend) raakte donderdagochtend gewond toen ze van haar fiets afviel. De vrouw reed op de Liendertseweg toen vermoedelijk de voorvork van de fiets brak. De vrouw kwam te vallen en liep hierdoor oa. schaafwonden op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Vrouw moet fiets afgeven.

Op donderdagochtend werd van een 64-jarige vrouw uit Amersfoort haar fiets afgenomen. De vrouw fietste omstreeks elf uur door de Brouwerstunnel toen er plotseling een jongeman op het fietspad kwam staan. De vrouw moest haar fiets afgeven anders zou ze in elkaar worden geslagen. De vrouw gaf haar fiets af aan de jongen en fietste hard weg.

Mortier gevonden

AMERSFOORT Op een veld op de kruising Nijverheidsweg-Noord en Neonweg werd tijdens werkzaamheden een explosief gevonden. Het bleek een Duitse mortier te zijn uit de Tweede Wereldoorlog. Het Explosievenopruimingscommando liet de mortier ter plaatse ontploffen

Te veel op

AMERSFOORT Een 29-jarige Amersfoorter werd vrijdagmorgen rond kwart over drie aangehouden op de Ringweg Randenbroek. De man reed met hoge snelheid over de busbaan, negeerde een stopteken en probeerde er vandoor te gaan. Op de Ringweg Randenbroek kon een politie-auto voor hem komen en dwong de man tot stoppen. Hij bleek met 1,1 promille achter het stuur te zitten en had nog enkele straffen openstaan.