Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuws van Arke Reizen - Winter 2001/2002


· Canada nieuwe wintersportbestemming bij Arke
· Samenwerking met Intersport in Zwitserland
· Turkse Rivièra voor het eerst in de winter
· Zeer voordelige rondreis Miami-Orlando
· Freestyle Cruising bij Arke

· Cuba compleet door weer te vliegen op Holguin
SNEEUWVAKANTIES
Arke Reizen heeft haar aanbod deze winter flink vergroot in Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Het aantal plaatsen in Frankrijk waar de skipas al in Nederland kan worden bijgeboekt, de Ski compris, is ook uitgebreid. Dit betekent een aantrekkelijke korting voor de klant op de accommodatieprijs. Nieuw in de Arke Sneeuw Compleet gids is Lillehammer in Noorwegen. Lillehammer is een gezellige plaats die naast het skiën enorm veel andere sportmogelijkheden biedt. Dit is nog te danken aan de Olympische Winterspelen in 1994. Trysil staat wederom in de 414 pagina's dikke wintergids en behoort tot de grootste skigebieden van Noorwegen. Alle appartementen die bij Arke worden geboekt liggen vlakbij de piste. Canada wordt deze winter voor het eerst aangeboden als sneeuwbestemming en staat samen met Amerika in de grote wintergids. In navolging van Frankrijk werkt Arke dit jaar in Zwitserland voor het eerst samen met Intersport, waardoor skihuur al in Nederland te reserveren en te betalen is. Als nieuwe bestemming is het befaamde en mondaine Gstaad opgenomen. Ondanks het dure imago is Arke in staat geweest hier twee betaalbare accommodaties aan te bieden.

WINTERZONVAKANTIES
Deze winter is de Turkse Rivièra nieuw bij Arke. Dit deel van de Turkse kust is ook in de winter een ideale zonbestemming met een aantrekkelijk prijsniveau. Door de aangename temperatuur is het prettig om erop uit te gaan, zoals bijvoorbeeld op een 8-daagse rondreis Cappadocië. In de Algarve en Israël staat een nieuwe fly-drive op het programma. In Malta komt de actieve vakantieganger aan zijn trekken met de 8-daagse excursiereis 'Malta Discovery'.
Het programma in Egypte is uitgebreid met een Nijlcruise op een 4-sterren of 5-sterren cruiseschip. Nieuw bij Arke is een 15-daagse rondreis van Luxor naar Aswan en Caïro met een korte strandvakantie in Hurghada als afsluiting.

Door de toenemende populariteit van de all-inclusive hotels heeft Arke twee schitterende all-inclusive hotels in Sharm El Sheik gecontracteerd. Deze formule is ideaal voor een onbezorgde vakantie met het hele gezin. Uitbreiding van de all- inclusive formule geldt niet alleen voor Egypte, maar ook voor Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, Cyprus en Madeira.

EVEN BIJTANKEN
In de gids voor korte trips is deze winter nieuw opgenomen het Best Western Hotel Hofgutsternen in Breitnau, gelegen in het mooie Höllental. Verder zijn er hotels in Duitsland in Oberlahr, het Beierse Woud, het Zwarte Woud en in het hart van de Eifel in Gondorf. Ook in België een nieuwe bestemming in de Ardennen en dichtbij huis in Noordwolde, Simpelveld en het gezellige Maastricht.

BRUISENDE STEDEN
Het aanbod van stedentrips loopt nog door vanuit de zomer. Uitzondering hierop zijn de twee aparte brochures van Londen en Parijs. Het aanbod in de brochure 'J'aime Paris' is uitgebreid met acht hotels om te voldoen aan de stijgende vraag naar accommodaties in de lichtstad.

VERRE VAKANTIES
Arke Verre Reizen heeft deze winter maar liefst vier gidsen voor verre reizen: USA Unlimited (Amerika), Tropische Verrassing (Florida, Caribbean), Oosterse Sferen (Azië) en Down Under ( Australië, Nieuw Zeeland en Pacific)

Amerika
In de Amerikagids is deze winter ook aandacht voor stedentrips naar Las Vegas, San Francisco en New York. Met name New York komt ruim aan bod door een ruime keus aan hotels in diverse prijscategorieën. De ligging van de accommodaties is voornamelijk in down-town Manhattan en Arke heeft een groot aanbod aan stadstours en theatervoorstellingen. Vliegen naar the Big Apple gebeurt uitsluitend met KLM. Ook Hawaï komt net als in de zomer aan bod in de gids als onderdeel van een 17- of 19-daagse tour.

Florida/Caribbean
Uiteraard ontbreken Disney World en Universal Studios niet in deze gids. Alle hotels van Disney zijn opgenomen en voor Universal Studios wordt extra aandacht geschonken aan de hotels Portofino en Hard Rock. Nieuw is de 9-daagse rondreis 'Enjoy Florida'. Per huurauto reist de vakantieganger van Miami naar Orlando voor een zeer aantrekkelijke prijs. De cruises in het Caribische gebied worden niet vergeten bij Arke. Bij Norwegian Cruise Line kan de vakantieganger kiezen uit verschillende cruises naar onder andere St. Lucia, Barbados, St. Thomas, Bahama's of Mexico. Nieuw bij NCL is het zogenaamde Freestyle Cruising. De passagier heeft keuze uit verschillende restaurants en kan zelf bepalen hoe laat men wil dineren. Bovendien zijn er geen verplichte gala-avonden en is er een late check-out op aankomstdag.

Naast Norwegian Cruise Line kan ook worden gevaren met Royal Caribbean Cruise Line, dat eveneens een ruim aanbod van verschillende cruises door dit tropische gebied heeft. Ook de cruises van Disney worden aangeboden in combinatie met een verblijf in één van de Disney hotels. Costa Rica en Cuba staan wederom in het programma. Holguin is weer opgenomen als Cubaanse bestemming. Hierdoor is het programma op Cuba weer compleet door allerlei mooie rondreizen en fly-drives, zoals bijvoorbeeld een 15-daagse fly-drive 'Cuba Compleet', die begint in Holguin en eindigt in Varadero. Arke vliegt één keer per week op Cuba met Martinair.

Azië
Ook in Azië heeft Arke voor ieder wat wils. Rondreizen, cruises, fly-drives in groepsverband of individueel. Nieuwe accommodaties zijn er deze winter in Thailand en Sri Lanka en natuurlijk is ook Vietnam opgenomen in het aanbod. Deze winter is het ook mogelijk een fly-drive te maken naar Thailand. Er zijn drie verschillende routes. De rondreis 'Fit on Tour' wordt deze winter onder Arke voortgezet voor een zeer aantrekkelijke prijs en Nederlandstalige begeleiding op een aantal data. In Indonesië vertrekt de cruise 'Islands en Dragons' vanuit Sape naar Komodo, Flores, Rinca en Banta. Hier maken de passagiers kennis met de schitterende natuur, kleine dorpjes en op Komodo wellicht met de grootste en meest woeste hagedis op aarde: de Komodovaraan. Vanuit Singapore kan met Star Cruises weer een 8-daagse reis per Gemini worden gemaakt. Dit kleine, comfortabele schip vaart naar Maleisië en Thailand. In Maleisië kan de rondreis 'Highlights of West Malaya' worden gemaakt inclusief Nederlands sprekende assistentie op een aantal data.

Australië/Nieuw-Zeeland/Pacific
Het jaarprogramma loopt door tot maart 2002.

Einde bericht

3 augustus 2001/14