Ingezonden persbericht

Doe dan maar dag van vandaag...

Received: from (127.0.0.1) by utr.nieuwsbank.nl with SMTP for ; Fri, 03 Aug 2001 10:32:40 +0200
Mime-version: 1.0
From: Razende Robot Reporter To: dienst
Subject: Uneto, Nieuws index
X-Url: http://www.uneto.nl/nieuws/artikel83.html
Content-type: multipart/mixed; boundary="-996827559-0.0258251764-1981550680-" Date: Fri, 03 Aug 2001 10:32:40 +0200
Sender: dick@nieuwsbank.nl
Message-Id:

content-type=text/plain; charset=iso-8859-1

Uneto, Nieuws
http://www.uneto.nl/nieuws/artikel83.html

LOGO UNETO UNETO ALGEMEEN SECTIES OPLEIDEN NIEUWS BEDRIJVEN PROJECTEN

BESTEL


MEERWAARDE LIDMAATSCHAP UNETO CENTRAAL OP DE BEURS ELEKTROTECHNIEK

2001

Zoetermeer, 2 augustus 2001

De veranderingen in de elektrotechnische markt volgen elkaar in een steeds sneller tempo op. Elektrotechnische voorzieningen zijn voor de samenleving en het bedrijfsleven van groot strategisch belang geworden. De toenemende vermenging van elektrotechniek (ET) en informatie- en communicatietechnologie (ICT) draagt daaraan bij. Zowel in woningen als in utiliteits- en industriële gebouwen stijgt het gebruik van ET en ICT. Daarmee worden mensen ook afhankelijker van technieken. Naast snelle technologische ontwikkelingen verandert de regelgeving in hoog tempo. De sociale en de milieuwetgeving zijn daar sprekende voorbeelden van. Ook marktontwikkelingen dwingen de elektrotechnisch ondernemer zich te heroriënteren. Ter illustratie noemen we de impact van de verdergaande internationalisering en de gevolgen van de liberalisering van de energiemarkt op de elektrotechnische sector. Al deze ontwikkelingen scheppen kansen voor de installateur. Zij houden ook bedreigingen in en deze bedreigingen zetten de marge van de ET-ondernemer onder druk.

Uneto profileert zich op de Beurs Elektrotechniek in de eerste plaats als brancheorganisatie die opkomt voor het belang van al haar leden. Op de Uneto-stand kan de elektrotechnisch ondernemer nader kennis maken met de Uneto-producten. Die stellen de leden in staat de druk op de marge op te vangen en het rendement zelfs te verhogen. Met name voor de kleinere elektrotechnische ondernemer wordt op de stand duidelijk gemaakt welke meerwaarde het Uneto-lidmaatschap voor hem inhoudt. Dagelijks zullen er sectiesecretarissen en regiofunctionarissen op de stand aanwezig zijn die u hierover uitgebreid kunnen informeren en zonodig doorverwijzen naar de Uneto vakspecialisten.

De Beurs Elektrotechniek biedt Uneto daarnaast een uitstekend platform om overheid en andere instanties te overtuigen van het feit dat de samenleving zonder ET en ICT niet meer kan functioneren. Rond deze stelling zullen themamiddagen worden georganiseerd om vertegenwoordigers te informeren. Tevens zullen zij op de beurs langs verschillende stands worden rondgeleid zodat zij de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de elektrotechnische ondernemer in de praktijk kunnen zien en ervaren. Hiermee wil Uneto het imago van de elektrotechnische sector bij de overheid en onderwijsinstanties versterken.

Over Uneto Met 3.300 leden is Uneto de representatieve brancheorganisatie van ondernemers in de elektrotechnische installatie-, reparatie- en detailhandelssector. Uneto vertegenwoordigt 77 procent van de elektrotechnische installatiebedrijven met personeel en 75 procent van de verkooppunten in de elektrodetailhandel. De bedrijfstak had in 2000 een jaaromzet van 21 miljard gulden en bood werk aan 80.000 mensen (65.000 in de installatiesector en 15.000 in de elektrodetailhandel).