Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdag op vrijdag
11:10 vrijdag 3 augustus 2001

Martin Panman
0592-383210

Stelende dames

Naar aanleiding van het eerder verzonder persbericht over twee dames in de leeftijd van 40 tot 45 jaar, die met smoezen geld van mensen af proberen te troggelen, zijn er nog enkele meldingen bij de politie binnen gekomen, van mensen die gedupeerd zijn. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Poging vernieling winkelpui

MEPPEL. Een 38-jarige inwoner van De Wijk is in de afgelopen nacht in Meppel door de politie aangehouden omdat hij probeerde in de Brouwersstraat de winkelpui van Primafoon te vernielen. De man probeerde met stenen de winkelruit stuk te gooien hetgeen hem door tijdig ingrijpen van de politie niet is gelukt. Na verhoor en uitreiken van een proces-verbaal kon de man het politiebureau weer verlaten.

Diefstal kratten met lege flessen

ASSEN. Gisteravond werden bij een supermarkt in Assen vier kratten met lege flessen gestolen. De politie ontdekte de 30-jarige dader uit Assen met de kratten op een fiets ter hoogte van het Kanaal. Na een stopteken ging de man er vandoor. Tijdens zijn poging om te ontsnappen verloor hij drie kratten. De dader fietste tussen twee paaltjes bij het bruggetje over het kanaal door in de hoop de politie te kunnen afschudden maar de politieauto was smaller dan hij dacht. De agenten manoeuvreerden de auto ook tussen de paaltjes door en wisten de dader aan te houden en over te brengen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man van nog een drietal diefstallen werd verdacht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gaat er vandoor

MEPPEL. Donderdagavond zag een surveillance van de politie op de bloemendalstraat een bromfiets rijden met daarop twee personen. Beiden droegen geen helm en bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Een stopteken hielp niet, echter de rit eindige op de Bloemendalstraat. De bestuurder en zijn passagier lieten daar de brommer achter en verdwenen in de bosjes. Even later werd de bestuurder, een 16 jarige inwoner van Darp met een bloedneus aangetroffen. Toen bleek ook dat hij alcohol had gebruikt. Op het politiebureau blies hij 285 ugl. Tevens bleek dat de bromfiets te veel vermogen had. Met een bekeuring voor het rijden zonder helm, alcohol gebruik en te veel vermogen voor de bromfiets kon de bestuurder het bureau verlaten.

Auto tegen betonnen paal

NORG. Op de Eikenlaan in Norg trof de politie vannacht een auto aan die een betonnen paal en een verkeersbord was gereden. Vervolgens is de bestuurder doorgereden, maar omdat de stuurinrichting vernield was, kwam hij uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De 25 jarige bestuurder uit Groningen, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse 840 ugl aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en met een proces-verbaal kon hij het bureau verlaten.

Brand in woning

ZUIDLAREN. Vanmorgen vroeg brak er brand uit in een woning aan de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren. De bewoner werd wakker van rook en lawaai. Toen bleek dat de bovenverdieping van de woning in brand stond. De 31 jarige bewoner kon optijd zijn huis verlaten en werd daarbij licht gewond. De brandweer bluste de brand en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de andere woningen. De woning van de man brandde geheel uit. De benedenverdieping liep waterschade op. De technische recherche van Politie Drenthe stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe