Korps: Limburg-Zuid, plaats: 3-08-2001
Politieberichten district Maastricht (RKey;12.10 u) Vrijdag 3 augustus 2001

Limburg-Zuid; onweer
Afgelopen donderdagavond trok vanaf ongeveer 22.30 tot circa 23.00 uur vanuit het zuiden in noordelijke richting een flink onweer over Zuid Limburg. Dit ging gepaard met forse regenbuien en rukwinden. Op een aantal plaatsen in geheel Zuid Limburg raakte door de flinke regenval de riolering overbelast en kwamen her en der putdeksels omhoog. Daarnaast kwamen nogal wat afgebroken takken, maar ook omgevallen bomen op het wegdek terecht. Op sommige plaatsen kwamen omgevallen bomen ook terecht op geparkeerde autos. Bij de meldkamer Zuid Limburg van de politie kwamen die donderdagavond in een kort tijdsbestek tientallen (ruim een veertigtal) meldingen binnen. Die kwamen uit heel Zuid Limburg maar de meeste meldingen kwamen vanaf de lijn Maastricht in noordelijke richting tot en met de Westelijke Mijnstreek. Omstreeks 23.00 uur was het onweer in noordelijke richting weggetrokken en werd het weerbeeld rustiger. De brandweer is nog tot laat vannacht bezig geweest met het opruimen van de her en der afgevallen takken en omgevallen bomen. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Maastricht; straatroof
Een 59-jarige man uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan. De Maastrichtenaar liep afgelopen woensdag op donderdagnacht omstreeks 02.40 uur in het Waldeckpark in Maastricht toen hij een drietal mannen tegenkwam die hem aanspraken en hem plotseling zonder enige aanleiding neersloegen. De overvallers vroegen het slachtoffer vervolgens naar geld. Het slachtoffer haalde wat kleingeld uit zijn broekzak en wierp die zijn belagers toe. Vervolgens zag hij zijn kans schoon, sprong op en maakte dat hij wegkwam. Daarbij sprong het slachtoffer naar een paar meter lagergelegen pad en wist aan zijn belagers te ontkomen. Bij de sprong naar beneden heeft het slachtoffer zijn hiel gebroken waaraan hij zich in het ziekenhuis medisch heeft laten verzorgen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; winkeldief
Personeel van een winkelbedrijf aan de Grote Staat in Maastricht betrapte afgelopen donderdagmiddag een 21-jarige man uit Venlo bij diefstal van een DVD-speler ter waarde van bijna zevenhonderd gulden. De gewaarschuwde politie heeft het apparaat inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelbedrijf. Bij nader onderzoek van de auto van de verdachte trof de politie nog een vijftal videobanden aan ter waarde van totaal tweehonderdvijfenzeventig gulden. De videobanden bleken afkomstig van een winkeldiefstal diezelfde middag in een andere winkel in de Maastrichtse binnenstad. Ook die werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; zonder enige aanleiding
Een 48-jarige man uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer reed afgelopen donderdagmiddag op zijn bromfiets op de Grote Gracht in Maastricht toen een man hem zonder enige aanleiding tegen hem duwde en hem in het gezicht begon te slaan waarna de agressieveling er vandoor rende. Getuigen (Maastrichtse parkeerwachters) die de mishandeling toevallig hadden gezien zijn de agressieveling meteen achterna gerend en wisten hem, samen met toegesnelde stadswachten op de kruising Vrijthof / Helmstraat in de kraag te vatten. De verdachte werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Meerssen/Bunde; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag op de Tussen de Bruggen in Meerssen en op de Pasweg in Bunde radarsnelheidscontroles gehouden. Totaal werden 1.353 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 208 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km p/u.