KNWV

DATUM: 18-7-2001

ZEILEN - Kinzo Wereldkampioenschap Star 2001 van 2 12 augustus



Star

Maar liefst 228 Olympische Starzeilers gaan strijden om de titel

Over achttien dagen wordt het ongeduld van vele enthousiaste
Starzeilers beloond en zal het IJsselmeer de arena vormen voor deze Olympische zeilers. Op zondag 5 augustus start om 13.00 uur vanuit het Internationaal Zeilwedstrijdcentrum in Medemblik de eerste race van een serie van zes wedstrijden. Een grote vloot Starzeilers heeft zich aangemeld, maar liefst 114 boten (is 228 zeilers) uit 26 landen. Bijzonder aan deze klasse is dat er niet in groepen gestart wordt. De start zal een indrukwekkend gezicht zijn met een lint van 114 boten op één lijn, vechtend om de beste startpositie.

Nederland is vertegenwoordigd met 12 Starboten. Niet alleen bekende Starzeilers als Mark Neeleman en Jos Schrier geven acte de présence. Ook oud-Olympisch FD en Solingzeiler Gerhard Potma uit Sneek en ex-olympisch zeiler Han Bergsma gaan de strijd aan. Beiden als stuurman.

Mark Neeleman is ervan overtuigd dat het een succesvol evenement gaat worden. Alle toppers uit de wereld zijn aanwezig en zon sterk veld geeft alleen maar meer kans op goede en interessante wedstrijden. Je ziet dus ook dat een eerste jaar van de nieuwe Olympische cyclus geen rustjaar meer is. Gezien de toegenomen professionaliteit in de sport kan een Olympisch Starzeiler zich dat niet meer permitteren.

Over de te verwachten prestaties van het team Neeleman/Schrier is Mark Neeleman gematigd positief.

Momenteel heb ik nog gemengde gevoelens, onze snelheid is niet optimaal en de komende twee weekeinden gaan we samen met Daan Schutte trainen om te kijken of we het snelheidsprobleem kunnen oplossen. Over twee weken kan ik meer vertellen, zo meldt Mark tot slot.

Wedstrijdprogramma:
zondag 5 augustus: eerste race (start om 13.00 uur)
maandag 6 augustus: tweede race (start om 13.00 uur)
dinsdag 7 augustus: derde race (start om 13.00 uur)
woensdag 8 augustus: vierde race (start om 13.00 uur)
donderdag 9 augustus: vijfde race (start om 13.00 uur)
vrijdag 10 augustus: zesde race (start om 12.00 uur)
11 en 12 augustus: reservedagen

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen



Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl