Horses of the Dutch



Hengstenmoeder Gabanta eerste, tweede en derde in Oostenrijk.

WIENER NEUSTADT Tijdens het jaarlijks gehouden grote nationaal springconcours met buitenlandse deelname in Wiener Neustadt heeft de NRPS-merrie Gabanta zeer goed gepresteerd onder het zadel van Henk van den Broek. Gabanta won de Derby en werd tweede in de Grote Prijs. Daarnaast werd ze eenmaal derde.

De negenjarige bruine Gabanta is de moeder van de bij NRPS en KWPN goedgekeurde hengst Cantos (v. Contender). Zij stamt van Goodtimes en heeft als moeder de keur; preferente; prestatiemerrie Abanta (Abantos x Heidelberg), die zelf ook internationaal heeft gesprongen. Gabanta kreeg op jonge leeftijd reed het keur- en prestatie sportpredikaat en springt inmiddels op het hoogste niveau. Henk van den Broek nam haar mee naar Wiener Neustadt als opbouw naar het NK Springen te Mierlo van komend weekend.

Met de overwinning in de Derby was Van den Broek heel blij. "Dit spectaculaire Derbyparcours met 26 hindernissen staat al vier jaar onveranderd en er zijn in die tijd totaal maar veertien combinaties foutloos aan de finish gekomen. Daar zijn wij er nu dus één van. Het moeilijkste in de Derby zijn de laatste hindernissen: vijf steilsprongen op rij, oplopend van 1.40 naar 1.50 m.", aldus Van den Broek, die erg tevreden is over de bruine merrie van eigenaar Th. Peeters in Nijmegen. Wat hem betreft had hij de Grote Prijs ook nog wel willen winnen. "Je kon er een auto mee verdienen en dat is natuurlijk nooit weg! Maar tweede is ook mooi en ik ben vooral blij dat Gabanta zo fijn aanpakt. Het is echt een geweldige fijne merrie."



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer