Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 11.45 uur
Dronken man zorgt voor overlast

BREUKELEN Een 33-jarige man uit Hilversum werd in de nacht van vrijdag op zaterdag twee maal aangehouden. De eerste keer omdat hij onder invloed van alcohol reed, de tweede keer omdat hij een auto probeerde te stelen.
Omstreeks elf uur reed de man op de A-2 ter hoogte van Loenersloot. De politie kon de man aanhouden na diverse meldingen van automobilisten tegen wie de man was aangereden. De man bleek na onderzoek een alcoholpromillage van 1,4 in zijn bloed te hebben. Tevens had de man geen rijbewijs en was de auto niet verzekerd.
De auto werd in beslag genomen en de man kreeg een rijverbod van zes uur.
Voor hij met zijn vriend het politiebureau verliet, dreigde hij een auto te stelen als de politie hen niet naar huis bracht. Beide mannen hadden nu namelijk geen vervoermiddel meer en geen geld voor een taxi. Omstreeks half vier dezelfde nacht trof de politie dezelfde man aan in een auto aan de Dorpsstraat in Mijdrecht. Hij had een auto opengebroken en had de bedrading nog in zijn handen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij zijn roes mocht uitslapen.

Autos vernield

OUDEWATER - Aan de Papenhoeflaan in Oudewater werden in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse vernielingen aangericht. Bij drie personenautos werd een ruit ingeslagen en ook werd een brievenbus en een prullenbak vernield.
Mogelijk hebben mensen gezien wie deze vernielingen hebben gepleegd. Zij worden verzocht te bellen met de politie van het district Lekstroom via telefoonnummer 0900-8844.

Man rijdt auto total-loss

BREUKELEN - Een 25-jarige man uit Utrecht werd vrijdagochtend omstreeks zeven uur aangehouden op de Straatweg in Breukelen omdat hij onder invloed van alcohol een ongeluk had veroorzaakt. De man reed over de Straatweg toen hij bij een flauwe bocht rechtdoor reed en daarbij een geparkeerde auto total-loss reed en eveneens twee woningen beschadigde. Toen de politie arriveerde, roken de agenten dat de adem van de Utrechter naar alcohol rook.
De blaastest mislukte tot tweemaal toe en de man weigerde mee te werken aan een bloedonderzoek.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gordelcontroles

OUDEWATER en MONTFOORT In Oudewater en Montfoort werd zaterdag gecontroleerd op het gebruik van autogordels.
Op de Utrechtsestraatweg te Oudewater werd de controle gehouden tussen negen uur en twaalf uur. Er werden 82 autos gecontroleerd, waarvan 16 bestuurders geen gordel droegen.
Tussen half vijf en kwart over vijf werd aan de Willeskop te Montfoort gecontroleerd. Hier kregen zeven bestuurders een boete van negentig gulden omdat zij geen gordel droegen.