Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 12.00 uur
Dronken op het Zandpad

UTRECHT - Een 31-jarige man uit Culemborg werd zaterdagochtend om één uur aangehouden toen hij met zijn auto achteruit over het fietspad op de Einsteindreef reed.
De Culemborger wilde vanaf het fietspad het Zandpad oprijden. Surveillerende agenten zagen de man rijden en maanden hem de auto langs de kant van de weg te zetten. De man negeerde eerst het stopverbod, maar doordat een agent de auto uitsprong en hard op zijn autodak sloeg, besloot de man toch te stoppen.
Hij was onvast ter been en zijn adem rook naar alcohol. Dat bleek ook uit de blaastest, de man had een alcoholpromillage van 1,85 in zijn bloed.
Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur opgelegd.

Graffiteurs aangehouden

UTRECHT - Vier jongens (een 18-jarige uit Harderwijk en twee 19-jarigen en een 20-jarige uit Nunspeet) werden vrijdagavond om acht uur aangehouden op het Jacobskerkhof vlak nadat zij de muur van de kerk en een prullenbak hadden beklad.
Tegen de vier jongens is proces-verbaal opgemaakt. De graffiti van de jongen is in beslag genomen en de jongste verdachte heeft toegezegd de schade te vergoeden.

Winkeldief dreigt met vuurwapen

UTRECHT In een winkel aan de Damstraat werd zaterdagavond omstreeks kwart voor zeven door een man gewinkeld waarna hij zonder afrekenen naar buiten ging.
Personeel van de winkel achtervolgde de man die vervolgens zijn mand met boodschappen los liet, op zijn fiets sprong en het personeel met een vuurwapen bedreigde. Een camerabeveiligingssysteem heeft de winkeldief op video vastgelegd.

Snelheidscontroles

UTRECHT Op de Darwindreef werd zaterdagmiddag tussen kwart over twee en half vijf een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 538 autos het meetpunt, 154 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Ook op de Joseph Haydnlaan werd gecontroleerd op snelheid. Hier reden tussen half twee en kwart over vier 62 van de 948 passerende autos te hard. Hoogst gemeten snelheid hier was 84 km/u.

Overtreding op overtreding voor dronken man
UTRECHT Een 31-jarige man uit Amsterdam werd vrijdagochtend omstreeks zeven uur aangehouden op de Biltstraat nadat hij onderinvloed diverse verkeersovertredingen had begaan in de stad.
De politie zag de man met veel te hoge snelheid op de Biltstraat over de busbaan rijden. Vervolgens negeerde hij het rode verkeerslicht op de kruising met de Poortstraat en ging er wederom met hoge snelheid vandoor. Op de drie volgende kruisingen (met de FC Donderstraat, de Prinsessenlaan en de Berekuil) reed hij nogmaals door rood, waarna hij de Waterlienieweg opreed. Hier werd hij staande gehouden en nadat bleek dat hij teveel had gedronken (0.95 promille), werden tegen de man diverse processen-verbaal opgemaakt.