Politiebericht Den Bosch 5-08-2001
Politiebericht district Den Bosch

RAMKRAAK

Bij een kledingzaak aan het Raadhuisplein in Drunen is vanochtend omstreeks 4.00 uur een ramkraak geweest. Getuigen zagen een witte auto de etalageruit rammen, vervolgens is er een nog onbekende hoeveelheid kleding gestolen. De auto reed weg over de Grotestraat richting Vlijmen.

MISHANDELING

Een 26-jarige man uit Utrecht heeft vannacht aangifte gedaan van mishandeling. De man zat met twee andere mensen vanuit het centrum in een taxi op weg naar Vlijmen, toen men zei dat de chauffeur omreed, stopte hij de taxi op de Orthenseweg en zei dat iedereen moest uitstappen. Men betaalde het openstaande bedrag, daarop kwamen er vier taxi`s terplaatse, waarop er een woordenwisseling ontstond. De Utrechter kreeg een duw en schoppen van een van de chauffeurs. Een andere man kreeg een vuistslag. Daarna reden de taxi`s weg.

MAN DOOR HET LINT

Een 35-jarige man uit Kerkdriel is vannacht in een cafe aan de Karrenstraat door het lint gegaan. Na een woordenwisseling met iemand op het terras ging de man de zaak binnen en vernielde met een barkruk enkele ramen en zaken van het interieur. De man is ingesloten. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en drugs.

ONGEVAL LETSEL

Op de Hinthamerstraat is zaterdagmiddag een brommer tegen een auto gebotst. De brommer, met daarop twee jongens, haalden een auto in die net linksaf sloeg. De 23-jarige bestuurder van de brommer hield wat schaafwonden aan het ongeval over, zijn 25-jarige passagier werd met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht. Beiden droegen geen helm.

WINKELDIEVEN GEPAKT

Op het Bastion Oranje heeft de politie vrijdagnamiddag een 26-jarige man aangehouden die eerder een aantal truien uit een kledingzaak aan de Kerkstraat had gestolen. De winkelierster had dit gezien en riep `Houd de dief`. Twee getuigen die in de Korte Putstraat waren, hoorden dit, deze zetten, een te voet en de andere op skeelers, de achtervolging in, die liep van de Korte Putstraat, Verwerstraat, door een leegstaand gebouw in een steeg, een tuin en een schutting naar de Spinhuiswal. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de man daar aanhouden. Hij is ingesloten. Even later betrapte men een 26-jarige vrouw in een winkel aan het Loeffplein. De vrouw had van diefstal afkomstige badschuim en parfum in haar bezit. Ook zij is aangehouden.

INBRAAK

In een binnenvaartschip aan de Diezekade is vrijdagavond ingebroken. Men mist duizenden guldens aan contanten, sieraden en een laptop. In een woning aan de Bilderdijkstraat is vrijdagmiddag of -avond ook ingebroken. De voordeur was geforceerd. Er zijn sieraden, een foto- en videocamera en make-upspullen gestolen.

XTC-PILLEN

Toen een van de portiers van een horecazaak aan de Karrenstraat vrijdagnacht een man fouilleerde, kwamen er 8 xtc-pillen uit zijn zaak tevoorschijn. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Hij werd overgebracht naar het bureau, daar verklaarde de 29-jarige Engelsman de pillen die avond van een onbekende man op het station te hebben gekocht. De man kreeg een schikking van f 750,- uitgereikt.

KASTELEIN GESLAGEN

De 34-jarige uitbater van een cafe aan de Hoofdstraat in Herpt is vrijdagnacht met een bierfles op het hoofd geslagen. De man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Hij kwam buiten op straat tussenbeide bij een ruzie tussen twee groepen mensen. Hierbij struikelde hij en werd vervolgens geslagen met het flesje. Daarop verdween de groep mensen die overlast bezorgde. De kastelein deed aangifte.

AUTOS GESTOLEN

Zaterdagochtend omstreeks 5.30 uur hebben onbekenden twee auto`s vanaf de oprit van een huis aan de Commissaris van der Hartenlaan gestolen. Eerst had men in huis ingebroken om de sleutels van de twee auto`s te pakken te krijgen. Vervolgens zijn de twee auto`s weggenomen. Het gaat om een splinternieuwe zwarte Mercedes C220 met het kenteken 22-HF-BB en een grijze Mercedes A140 met het kenteken 12-FX-LV. De eigenaars zagen de laatste auto wegrijden richting Commissaris Bosch van Drakensteinlaan. Aan de Pelssingel is vrijdagnacht een zwarte BMW 320 met het kenteken 49-DF-SP gestolen.