Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Spectaculair een-twee-drietje voor Geva Racing tijdens Marlboro Masters

Zandvoort, 5 augustus 2001. Geva Racing coureur Stefan de Groot heeft zijn voorsprong in de Landis Formule Ford tijdens de Marlboro Masters wederom uitgebouwd. De Hillegommer schreef de hectisch verlopen race overtuigend op zijn naam, op de voet gevolgd door zijn teammaatjes Tristan te Pas (Blaricum) en Arie Luyendijk jr. De zoon van de tweevoudig Indy-winnaar reed als gast van Geva Racing de sterren van de hemel en wist zijn zesde trainingstijd om te zetten in een welverdiende podiumplaats.

Stefan de Groot trainde twee dagen eerder al naar zijn zoveelste pole position van dit jaar en ging tijdens de race als eerste de Taranbocht in. Al snel wist hij samen met zijn teamgenoot Tristan te Pas weg te lopen, waarbij het Geva-duo al snel op de hielen werd gezeten door Arie Luyendijk jr. Deze wist immers al in de eerste (Tarzan)bocht drie plaatsen te winnen. Vervolgens kon het trio probleemloos uitlopen, totdat in de vijfde ronde de safety car moest worden ingezet. De geboekte winst op de achtervolgers werd hierdoor te niet gedaan. Stefan de Groot: "Natuurlijk is het op zo n moment best vervelend als de safety car wordt ingezet. Daar komt bij dat ik tijdens de eerste start mijn banden behoorlijk had belast en niet bepaald zat te wachten op een herkansing. Maar gelukkig kwam ik weer goed weg en kon ik mijn laatste twee ronden onbedreigd uitrijden, alhoewel Tristan op een gegeven moment wel erg dichtbij kwam."

Te Pas was zielsgelukkig met zijn welverdiende tweede plaats: "Wel jammer dat mijn vader er uitgerekend vandaag niet bij kon zijn. Ik heb werkelijk een geweldige race gereden en er was eigenlijk maar een spannend moment bij. Op het laatst raakte ik in de Gerlachbocht namelijk met een wiel de kerbstones. Het liep gelukkig goed af. Ik ben ontzettend blij met dit fantastische resultaat voor Geva Racing. Gastrijder Arie Luyendijk zette de kroon op het werk door beslag te leggen op de derde podiumplaats. "Dit is fantastisch, ik ben zeer tevreden met dit resultaat. De auto was goed, maar veel meer dan deze positie zat er niet in." In tegenstelling tot de meeste andere Formule Ford rijders had Luyendijk totaal geen moeite met de herstart. "Een rollende start is voor mij niets bijzonders, want in Amerika doen we niet anders," aldus Luyendijk jr.

Het een-twee-drietje tijdens Neêrlands meest drukbezochte autosportevenement valt precies in het jaar dat Geva-Racing zijn 25-jarig jubileum viert.

De volgende race in de Landis Formule Ford: zondag 19 augustus 2001, Zolder (België)

Uitslag Landis Formule Ford, 5 augustus 2001, Circuit Park Zandvoort, 12 ronden:


1. Stefan de Groot Mygale 2001 25:53.550



2. Tristan te Pas Mygale 2001 op 0.122



3. Arie Luijendijk jr. Mygale 2001 op 2.676


4. Ferdinand Kool Mygale 2001 op 3.061


5. Jaap van Lagen Mygale 2001 op 3.787

Snelste ronde: Tristan te Pas, 1:45.483

Stand NK na vijf races:


1. Stefan de Groot 86, 2. Tristan te Pas 72, 3. Ferdinand Kool 70

Stand Benelux na zes races:


1. Stefan de Groot 86, 2. Jaap van Lagen 72, 3. Tristan te Pas 67

Voor de redactie:

Meer informatie wordt u graag verstrekt door Gert Valkenburg, telefoon (06) 53 17 17 78