Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Team Carsport Holland zeer snel maar zonder geluk in 24 uren van Francorchamps

Spa-Francorchamps (B), 4/5 augustus 2001 Team Carsport Holland heeft de finish niet gehaald tijdens de 24 uren van Francorchamps. Dat was zuur, vooral omdat het team het hele weekeinde de snelste was en Mike Hezemans en Jeroen Bleekemolen met nog maar twee uur te gaan op weg leken naar de zege. Michael en Sebastiaan Bleekemolen (beiden Aerdenhout) en Jean-Michel Martin (B) vielen na 3,5 uur uit, Mike Hezemans (Eindhoven), Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) en Thierry Tassin (B) moesten na 22 uur opgeven. De beide equipes begonnen de race vanaf pole position (Hezemans, Bleekemolen en Tassin) en vanaf de zesde startpositie. De race telt mee voor het FIA GT kampioenschap.

Voor de 24 uren durende slijtageslag had Team Carsport Holland versterking gezocht in de vorm van de ervaren Belgische coureurs Thierry Tassin en Jean-Michel Martin. Tassin deelde de auto met Mike Hezemans en Jeroen Bleekemolen, Martin was ingedeeld bij Michael en Sebastiaan Bleekemolen.

Team Carsport Holland presteerde in de kwalificatietrainingen uitstekend. Mike Hezemans reed op donderdagavond tijdens de eerste tijdtraining de snelste tijd, Sebastiaan Bleekemolen liet de zesde tijd noteren. "Het viel mij op hoe makkelijk ik mijn pole reed, de overige teams kwamen niet echt in de buurt", verwonderde Hezemans zich. Tijdens de overige kwalificatietrainingen regende het, waardoor de tijden niet verbeterd werden.

De race begon op zaterdagmiddag om 16:00 uur. Helaas viel de tweede equipe met Michael en Sebastiaan Bleekemolen al na 3,5 uur uit, waarbij de Viper fors beschadigd raakte.

De andere Team Carsport Holland Viper lag in de eerste uren van de race op kop, tot een deel van de uitlaat scheurde. Na 4,5 uur kwam de auto voor de eerste keer binnen voor een reparatie, enkele uren later gevolgd door een tweede ongeplande pitstop voor hetzelfde euvel.

Gedurende de rest van de race lag de Viper van onder meer Hezemans en Jeroen Bleekemolen bijna continu op de eerste of tweede plaats. "Het ging prima", vertelde Jeroen Bleekemolen achteraf. "We hebben een keer een verkeerde bandenkeuze gemaakt, dat was eigenlijk alles."

Na 22 uur was het helaas afgelopen. "We lagen tweede, zeven seconden achter de leiders, toen de riem die de dynamo, de stuurbekrachtiging en de waterpomp aandrijft eraf liep. Dat betekende het einde van onze race", vertelde Hezemans berustend. "Het hele weekeinde waren we het snelst. In de training reed ik de snelste tijd, in de race waren we continu voorin te vinden en we hebben de snelste raceronde gereden. Dit is echt een teleurstellend einde."

De race werd gewonnen door Bouchut, Belloc en Duez met een Chrysler Viper.

De volgende race van het FIA GT kampioenschap wordt op 26 augustus verreden op de A1 Ring (Oostenrijk).

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Mike Hezemans, tel. (06) 53 636 636, Jeroen Bleekemolen, tel. (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen, tel. (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen (06) 53 19 71 48