Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

STERKE INHAALRACE DANNY VAN DONGEN TIJDENS MARLBORO MASTERS

Zandvoort, 5 augustus 2001. De 18-jarige Zandvoortse autocoureur Danny van Dongen heeft goed gepresteerd in de derde race van de Fly You Clio Renault Sport Cup, die tijdens de Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort werd verreden. Na een minder succesvolle training klom het jonge talent in een foutloze race van de zeventiende naar de elfde plaats. Hij staat nu op de dertiende plek in het tussenklassement.

In de enige tijdtraining ging het niet geheel naar wens met Danny. "In de beginfase, toen ik mijn banden aan het opwarmen was, kreeg ik een tik van een andere deelnemer in de Tarzanbocht. Daardoor moest ik een stukje door de grindbak. Dat was natuurlijk niet goed voor mijn banden", aldus de jonge coureur. In de rest van de training kon Danny het tempo van de snelsten niet goed volgen, hij reed de zeventiende tijd. "Ik kom meer dan een seconde op de top tekort. Nu weet ik wel dat ik mij qua ervaring niet kan meten met de meeste rijders voorin het veld, maar een verschil van een dikke seconde vind ik teveel."

"Aan de andere kant", relativeerde Danny, "laat ik 30 rijders achter mij, waaronder de regerend kampioen van de Renault Mégane Trophy, de voorloper van de Fly You Clio Renault Sport Cup van vorig jaar."

Danny van Dongen reed een goede race. "De start was hectisch", vond hij. "Ik zag toch kans om een plaats goed te maken. In de rest van de race heb ik mij verder naar voren gevochten, ik kon mijn voorliggers vrij makkelijk passeren. Op het moment dat ik een plaatsje was opgeschoven, kon in ook snel een voorsprong op die tegenstander opbouwen. Zo werkte ik mij op naar de elfde plaats."

Danny werd tijdens de race niet gepasseerd. "Allleen bij de start werd ik een keer ingehaald, verder heb ik alleen maar ingehaald. Mijn auto was weer top", prees hij de technici van zijn team Van Marwijk Passion powered by Kroon Racing.

De race werd gewonnen door Phil Bastiaans, teamgenoot van Danny.

De volgende race van de Fly You Clio Renault Sport Cup wordt verreden op 12 augustus op het TT Circuit Assen. "Ik moet mij in de training verder naar voren kwalificeren", stelde hij zichzelf als doel. "Ik heb het gevoel dat een plaats in de top tien er voor mij zeker inzit."

Voor de redactie:

Voor nadere informatie: Danny van Dongen, tel. (06) 555 64 307