Persbericht

Wisselend succes voor Team Transscope op Marlboro Masters

Zandvoort, 5 augustus 2001. Team Transscope heeft het afgelopen weekeinde met wisselend succes deelgenomen aan de derde race van de Fly You Clio Renault Sport Cup. Joost Koenders wist een plaats binnen de top-10 te realiseren, hij ging als negende over de finish. Willy Welles moest zijn auto met een kromme wielophanging aan de kant zetten en Yvonne Vlogtman kwam na een harde tik niet verder dan de tweede ronde. Debbie Loogman daarentegen finishte op een 22e plaats.

Van alle Team Transscope-rijders noteerde Joost Koenders (Bentveld) de beste resultaten tijdens de Fly You Clio Renault Sport Cup. Tijdens de kwalificatie reed Koenders zich immers naar een zeer verdienstelijke zesde plaats. Koenders: "Na de start miste ik de aansluiting met de kopgroep en viel ik al snel terug naar een tiende plaats. Ik moest zelfs Menghini (I) voorbij laten gaan," aldus de sympathieke Bentveldse Renault-coureur, die ook nog even een tik moest incasseren van Michel Bleekemolen. "Uiteindelijk heb ik Menghini toch weer terug kunnen pakken, zodat ik als negende het zwart/wit geblokt kreeg."

Voor de 29-jarige Yvonne Vlogtman (Holten) verliep de race minder fortuinlijk dan voor haar teamgenoten. "Mijn 30e startplaats smaakte naar meer en de auto voelde goed aan. Het is alleen jammer dat ik er nauwelijks van heb mogen profiteren. In de tweede ronde kreeg ik namelijk iemand -ik weet nog steeds niet wie- hard achterin waardoor ik hard van de baan raakte. Race over, maar volgende keer beter!"

Voormalig Citroën Saxo-coureur Debbie Loogman (Badhoevedorp) trainde een 41e trainingstijd en had dan ook maar één doel: zoveel mogelijk plaatsen pakken. "Ik maakte een prima start en de race zelf verliep ook goed. Al snel liep ik naar voren en heb het onder andere aardig met Duncan Stutterheim aan de stok gehad. Vervolgens belandde ik achter een groepje met relatief onervaren rijders. Zij slingerden van links naar rechts en ik voorvoelde dat mijn inhaalactie niet goed zou aflopen. Ik bleek gelijk te hebben, want toen Daniël Reintjes een poging waagde ging het meteen fout. Hij eindigde naast de baan. Ik ging uiteindelijk als 22e over de finish en gelet op de omstandigheden is dat niet verkeerd."

Evenals zijn andere teamgenoten was Willy Welles (Zenderen) zeer te spreken over de vorderingen die de technische staf van zijn team hadden geboekt. "Mijn auto lag super en ik heb dan ook niets te klagen. De training verliep veelbelovend. Die 32e trainingsplaats was eigenlijk boven verwachting," aldus Welles. Ook de race verliep prima. In het volle startveld kwam hij goed weg en wist bovendien behoorlijk wat plaatsen te winnen. "Je moet alleen niet te veel in je spiegels kijken en defensief gaan rijden, want dan gaat het snel fout. Je kunt dan elk moment een tik verwachten en die kwam dus ook. In de zesde ronde kreeg ik een harde tik van een achterligger en dat leverde een kromme wilophanging op. Daardoor verloor ik veel plaatsen en besloot vervolgens om maar de pits op te zoeken. Al met al ben ik toch tevreden," zo besluit Welles.

De volgende race in de Fly You Clio Renault Sport Cup staat al heel snel op de agenda: zondag 12 augustus op het TT Circuit Assen.

Transscope B.V, gevestigd in het Overijsselse Enter, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en (in)bouw van uiterst geavanceerde boardcomputers, blackbox- en plaatsbepalingssystemen en de bijbehorende software voor de auto- en transportbranche.



Voor de redactie: