P E R S B E R I C H T

PECHVOL WEEKEINDE VOOR TRIUM TEAM LEXUS

Zandvoort, 5 augustus 2001 De race van het Libertel-Vodafone DTCC tijdens de Marlboro Masters is teleurstellend verlopen voor TRIUM Team Lexus. Gestart vanaf de tiende en dertiende startpositie werkten Tim Coronel en Paul van Splunteren zich op Circuit Park Zandvoort snel naar voren, maar beiden haalden helaas het einde van de race niet.

De negende race van het Libertel-Vodafone DTCC is verreden tijdens de Marlboro Masters, het grootste autosportevenement van Nederland op Circuit Park Zandvoort.

Tijdens de enige kwalificatietraining van de klasse op zaterdag konden de rijders van TRIUM Team Lexus de verwachtingen niet waarmaken. Waar het team in de top vijf thuishoort, kwalificeerden Tim Coronel en Paul van Splunteren zich als tiende en dertiende. Tim Coronel werd het slachtoffer van het feit dat de training volgens onder meer TRIUM Team Lexus te vroeg werd beëindigd. "De kwalificatiesessie werd op een opdrogende baan verreden, waardoor de tijden steeds sneller werden. De beste tijden werden in de laatste twee minuten gezet. Net toen ik mijn tijd wilde verbeteren werd de training volgens mij te vroeg afgevlagd. Andere teams deelden deze mening", aldus Tim. Paul van Splunteren reed tijdens de training met een nieuw opgebouwde, niet ingereden motor, hij moest genoegen nemen met de dertiende startpositie.

verklaarde hij zijn wat tegenvallende trainingsresultaat. Paul van Splunteren begon de acht ronden durende race vanaf de dertiende startpositie. "Ik werd in de training in mijn snelle ronde flink opgehouden door een andere deelnemer, dat kostte mij enkele startplaatsen", vertelde hij. In de race klom Tim Coronel op naar de uiteindelijke zevende plaats, de beste prestatie van TRIUM Team Lexus dit seizoen. "Aan het einde van de eerste ronde kwam ik in de GT-bocht bijna tot stilstand door het gedrang daar", blikte hij op de beginfase van de race terug. "Dat heeft mijn uiteindelijke resultaat natuurlijk geen goed gedaan." Paul van Splunteren beëindigde de race als negende. In de eerste ronde viel hij terug naar de vijftiende plaats. Paul: "Ik was bij hetzelfde incident betrokken als Tim. Gelukkig kon ik vervolgens nog een paar plaatsen opklimmen."


Noot voor de redactie,