Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Vorige Pagina

KORTE BERICHTEN

(week 32)

* Speelweek

Maandag 6 augustus jl. werd om 13.30 uur in het scoutinggebouw de Vakantiespeelweek in Axel officieel geopend. Hieraan verleende wereldkampioen boksen Don Diego Poeder zijn medewerking. Zijn tegenstander was niet de Axelse portefeuillehouder jeugdzaken Co van Schaik. Om de eer van Axel te redden, had het college namelijk besloten een echte zwaargewicht in te zetten: wethouder Adhémar van Waes!


* Expositie

Tot en met 15 september is in de het bezoekerscentrum van de Watertoren van Axel een tentoonstelling over vlinders te zien. Iedereen vindt het heel gewoon dat er overal vlinders verschijnen als de zon schijnt. Toch moet wat de vlinders betreft aan veel meer voorwaarden worden voldaan om in een gebied te kunnen leven. Daaraan wordt in de tentoonstelling uitgebreid aandacht besteed. De bezoekers kan zien welke voorkeur vlinders hebben voor verschillende typen landschap en welke specifieke eisen vlinders eraan stellen. De bezoekers kan z'n kennis toetsen aan de hand van interactieve elementen en even uitblazen op een reuzenrups! De watertoren is geopend op woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur (in augustus ook op woensdag van 13.30 tot 17.00 uur!); de entree bedraagt f. 2,50 ( 1,13) voor volwassenen en f.
1,00 ( 0,45) voor kinderen.



* Overzicht burgerlijke stand juli


+ Geboren:
Marinus J., zoon van C.C. Ypma en A.M. de Fouw


+ In ondertrouw:
P. de Graaf en M.C. Schelfhout, beiden wonende te Axel D.A.Z. Martens en B.M.C. Van Acker, beiden wonende te Axel


+ Getrouwd:
S. de Jonge en L.D. Riemens, beiden wonende te Axel


* StadsPas Axel
Sinds 1 mei 2000 is in de gemeente Axel de StadsPas Axel verkrijgbaar, een kortingspas voor inwoners van 18 jaar en ouder. Vooruitlopend op de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2003, is de StadsPas Axel ook beschikbaar gesteld aan inwoners van Sas van Gent en Terneuzen. Onlangs hebben B & W van Axel besloten om de StadsPas Axel gratis ter beschikking te stellen aan inwoners met een inkomen tot 110 procent van het bestaansminimum. Als u wilt weten of u voor een gratis stadspas in aanmerking komt, vraag dan de folder aan, telefoon 0115-568300 of via deze website