Ingezonden persbericht

MAXTOR® LEVERT EERSTE EXTERNE 40GB HARD DISK VOOR USB 2.0-INTERFACE

Aantrekkelijk geprijsde oplossing voor persoonlijke data-opslag geeft snelle toegang tot digitale foto's, multimedia, MP3-audio en computerspellen

Milpitas, Californië (Verenigde Staten), 6 augustus 2001 - Maxtor Corporation heeft een makkelijk te gebruiken extern schijfgeheugen voor PC's en Macintosh-computers op de markt gebracht: de Maxtor Personal Storage 3000LE. Dit is de eerste externe hard disk unit ter wereld met een capaciteit van 40GB en een snel USB 2.0-interface. Door simpel aansluiten van een kabel, kan de computer, zonder dat deze geopend behoeft te worden, voorzien worden van extra hard disk-capaciteit. Dit is ideaal voor de opslag van grote grafische en multimedia-bestanden, zoals digitale foto's, video, MP3-muziekfiles en computerspellen. De overdrachtssnelheid van de data is met het nieuwe USB 2.0-interface 40 maal sneller dan met de huidige generatie USB 1.1.

De prijs van de Personal Storage 3000LE bedraagt 279 Euro en is daarmee een concurrerend alternatief voor in de computer te installeren hard disks. De 3000LE is leverbaar via het detailhandelskanaal en kan besteld worden bij Maxtordirect.com. Maxtor voorziet de externe HDD met een 5400 toeren unit, die een data-opslagcapaciteit heeft van 40GB, goed voor de opslag van:
· 10.000 MP3-nummers van 4 minuten

· 40.000 digitale foto's van hoge resolutie (in JPEG-compressie)
· 40 uur digitale video ((MPEG-compressie)

· 1000 videospellen
of een willekeurige combinatie van genoemde bestanden.

Het USB-interface heeft snel aan populariteit gewonnen, voor de aansluiting van vele soorten randapparatuur: digitale camera's, printers, scanners, MP3-spelers etc. Dit vooral ook door de makkelijke 'plug-and-play'-faciliteiten, zowel voor de PC als voor de Apple Macintosh. Een voordeel van een externe hard disk is ook dat persoonlijke of vertrouwelijke data makkelijk veilig opgeborgen kunnen worden door de eenheid in een afgesloten bureaulade, kast of kluis te bewaren. Iedere gebruiker kan zo zijn of haar eigen data veiligstellen. Tevens kunnen de opgeslagen data op meer dan één computer verwerkt worden, op de zaak (flexibele werkplekken), maar ook door bijvoorbeeld de 3000LE van het werk mee naar huis te nemen. Aansluiting op de laptop kan bovendien voor mobiele gebruikers op locatie bij de klant of een hotelkamer praktische voordelen bieden. De USB 2.0-aansluiting van de 3000LE is compatible met de thans gangbare USB 1.1 en de 3000LE kan uitstekend gebruikt worden met bestaande computers. Bij een eventuele latere aanschaf van een nieuwe PC met USB 2.0 zal de eenheid ook daar zonder meer op aangesloten kunnen worden en dan meteen profiteren van de veel hogere datatransfersnelheid van dit interface. De investering is dus nu reeds ten volle verantwoord.

Maxtor
Maxtor Corporation is een van de belangrijkste leveranciers ter wereld van oplossingen voor informatie-opslag. De onderneming heeft een breed leveringsprogramma van data-opslagproducten voor bureaucomputers, voor netwerktoepassingen, voor krachtige servers, gebaseerd op Intel-processoren, en voor consumentenelektronica. Maxtor heeft zich een positie verworven als onbetwist marktleider, een reputatie gebaseerd op het consequent leveren van kwaliteitsproducten, service en klantondersteuning. Maxtor is een genoteerd op de New Yorkse effectenbeurs (NYSE) onder de aanduiding MXO. Meer informatie is te vinden op de Maxtor-website: www.maxtor.com.

De naam Maxtor en het logo zijn geregistreerde handelsmerken van Maxtor Corporation.

Voorbehoud
Alle uitlatingen in dit bericht met een toekomstgericht karakter zijn onder normaal voorbehoud van onvoorziene ontwikkelingen of onverwachte gebeurtenissen.

De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 351 2464 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: annie_bernard@maxtor.com