Ingezonden persbericht

Aan: de Auto(sport)redactie
Versteviging leidende positie Cable 1 coureur Sandra v/d Sloot in Alfa 156 Challenge

Een hoogtepunt voor tienduizenden autosportliefhebbers is zeker de Marlboro Masters of Formula 3. Dit jaar bezochten ruim 65.000 mensen het internationale racefestival op Circuit Park Zandvoort. Binnen het uitgebreide programma werd ook de vijfde race van de Pearle Alfa 156 Challenge verreden. Cable 1 Racing teamlid Sandra van der Sloot pakte daarin deze keer de overwinning, nadat zij van pole-position was vertrokken. Mede door deze resultaten verstevigde zij haar leidende positie in het kampioenschap. Van de overige Cable 1 coureurs eindigde Oscar Middeldorp als twaalfde, Anton Mets als dertiende en zoon Ben Mets als achttiende. Berend Gesman en Michel Schaap vielen voortijdig uit.

Sandra van der Sloot (Alphen aan den Rijn, training: pole position en race: winnares) verklaarde na afloop dat het zeker één van de zwaardere races uit haar carrière was. "In de training had ik veel hulp van Berend Gesman en kon zo naar een snelle rondentijd van 2.01.109 rijden. Na de start van de race ging het minder makkelijk. Naast mij stond Roger Ciapponi en van hem is bekend dat hij goed start en snel is. Ik heb dus vanaf het verkleuren van het startlicht, 'getrapt' voor wat ik waard was. In het begin lukte het niet om echt ruimte met de anderen te krijgen. Pas toen mijn teamgenoten de strijd met Ciapponi aanbonden kon ik een seconde of twee voorsprong pakken. Op de finish was het zelfs al bijna vier seconden. Dit is een belangrijke overwinning, omdat mijn directe concurrent als derde eindigde, maar na afloop werd afgekeurd, omdat er iets aan zijn auto mankeerde. Toch moeten we er rekening mee houden want hij heeft protest tegen deze diskwalificatie aangetekend", aldus de enigste vrouw uit het Alfa 156 Challenge veld. Michel Schaap (Valkenburg, training: 3e race: 22ste) was terecht tevreden met de training: "Ik heb deze keer samen met Oscar Middeldorp gereden en in elkaars slipstream haal je dan net die laatste tienden van een seconde er af. Deze keer had ik ook een goede start. Zo goed, dat men aanvankelijk dacht dat ik te snel weg was. In de eerste ronden had ik veel strijd met Roger Ciapponi en mijn teamgenoot Berend Gesman. Na het uitvallen van Berend meldde zich Boy Zentveldt als nieuwe concurrent. Halverwege de race moest ik Ciapponi echt laten gaan en de strijd aanbinden met Boy Zentveldt. Ronde na ronde reden we bumper aan bumper. Eén keer zat hij zelfs al naast mijn auto en moest door mijn verdedigende lijn toch weer terug. Twee ronden voor het einde zat Boy weer achter me, maar deelde nu een tik uit, waardoor ik in de grintbak belandde. Voor mij betekende dat einde race. Na afloop kreeg ik (net als Zentveldt-red.) van de sportcommissarissen zelfs nog een tijdstraf van 30 seconden." Zentveldt werd aanvankelijk derde, viel door de 30 strafseconden terug naar een tiende plek en werd uiteindelijk gediskwalificeerd, omdat zijn wagen niet conform de reglementen bleek. Berend Gesman (Alphen aan den Rijn training 4e race: uitgevallen) complimenteerde de technici met de auto. "Hij ging als een speer. In de trainingen zat ik steeds bij de snelsten en dat bleek eens te meer uit die vierde tijd. De race begon goed, ik kon mijn vierde plek verdedigen. Even later werd ik geraakt, ik weet niet door wie, maar kon nog verder. Een ronde later stonden echter de voorwielen ieder een ander kant op en was de race voor mij ten einde.
Oscar Middeldorp (Alphen aan den Rijn training 5e; race; 12e) prees eveneens de monteurs voor het vele sleutelwerk dat nodig was na de geweldige crash tijdens de vorige race. "Die mannen hadden een perfecte auto voor mij neergezet en dat verklaarde mijn vijfde plaats. Verder voel ik mij steeds beter thuis in deze voorwielaangedreven Alfa racewagen. De eerste ronden was het hectisch, ik kwam zelfs tweemaal buiten de baan terecht, maar kon mijn positie redelijk verdedigen. Een kleun die ik later kreeg wierp mij terug naar een 20ste plaats. Daarna wist ik op te klimmen naar een 12e plek, maar meer zat er niet in."
Anton Mets (Oosterbeek training 14e race: 13e) "Mijn goede start bracht mij gelijk in de top 10, maar daar kreeg ik ook last met mensen, die mijn auto aantikten. In de Gerlachbocht ging ik er twee keer af , kwam daardoor in een ander groepje rijders terecht waar ik mooie racegevechten mee had. Aan het eind werden de banden slechter en belandde in nog een keer naast de baan. Dat verklaart mijn dertiende plek." Zoon Ben Mets (Oosterbeek training: 17e race: 18e): Mijn auto was super, ik kon de tijden van mijn vader deze keer evenaren. Ook in de race liep het gesmeerd, ik heb nog nog zo goed gelegen. Maar het onderstuur aan het eind van de race kostte me weer de nodige plaatsen" uitslagen z.o.z.