Microsoft Office Keyboard verhoogt productiviteit gebruikers

Nieuw toetsenbord helpt Office-gebruikers sneller en efficiënter te werken

Schiphol-Rijk, 6 augustus 2001 - Microsoft heeft het nieuwe Microsoft Office Keyboard aangekondigd, de belangrijkste vernieuwing op het gebied van computertoetsenborden sinds de lancering van het ergonomische Microsoft Natural Keyboard Elite in 1994.

Het Office Keyboard is ontworpen om veel voorkomende handelingen gemakkelijk en sneller uit te voeren, alsmede de efficiency en productiviteit te verhogen. Daartoe is het voorzien van een extra bedieningsgedeelte aan de linkerzijde van het toetsenbord, het 'Single Touch Pad', waarmee gebruikers gemakkelijker hun PC kunnen bedienen. Hierop bevinden zich onder andere een scroll-wiel, Cut-, Copy- en Paste-knoppen en een applicatieschakeltoets waarmee de gebruiker snel tussen open toepassingen kan schakelen.

Het ontwikkelteam van het Microsoft Office Keyboard heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de wijze waarop mensen met traditionele toetsenborden werken. Zo werden miljoenen toetsaanslagen geanalyseerd, waaruit onder andere bleek dat gebruikers het grootste deel van hun tijd besteden aan taken zoals het schrijven en versturen van e-mail, browsen op het web en het samenstellen van documenten. Andere veel gebruikte functies zijn New, Open en Close; Reply, Forward en Send; en Spell, Save en Print. Deze veel gebruikte functies kunnen nu gemakkelijk worden opgeroepen via de nieuwe F-toetsen van het Office Keyboard. De nieuwe functies zijn duidelijk aangegeven en gegroepeerd in groepen van drie toetsen, op basis van de natuurlijke volgorde van handelingen. Gebruikers kunnen met een F-lock toets gemakkelijk overschakelen op de traditionele F-toetsfuncties.

"Het werken met computers wordt steeds meer een persoonlijke beleving," zegt Roger Kay, Director of Client Computing bij IDC. "Ons onderzoek wijst uit dat klanten behoefte hebben aan betere ergonomie en de industrie reageert hierop met betere ontwerpen en gemakkelijk aan te passen functies."

Het Microsoft Office Keyboard is compatibel met zowel de PC- als Macintosh-besturingssystemen en biedt een aantal nieuwe functies die het werken met de computer gemakkelijker maken.


· Single Touch Pad - Deze reeks extra bedieningselementen aan de linkerzijde van het toetsenbord zijn ontworpen om het aantal toetsaanslagen terug te brengen en de productiviteit te verhogen. Met het scroll-wiel kan gemakkelijk door documenten en webpagina's gebladerd worden; er zijn speciale toetsen voor veel voorkomende handelingen zoals Cut, Copy en Paste, een applicatieschakeltoets maakt het gemakkelijk om te schakelen tussen geopende applicaties en met de Back- en Forward-knoppen kan gemakkelijker over het web genavigeerd worden.
· Nieuwe F-toetsen - De vernieuwde F-toetsen voeren veel gebruikte commando's uit zoals Help, New, Open, Close, Reply, Forward, Send, Spell Check, Save, Print, Undo en Redo. Indien een gebruiker de standaard F-toetsfuncties wil gebruiken, is een druk op de F-keylock toets voldoende.
· 12 Hot Keys - Met deze speciale toetsen kunnen populaire programma's, waaronder Word, Excel, Mail, Files, Calendar en web-browser, snel gestart worden. Met de multimediatoetsen kan gemakkelijk het geluidsvolume worden ingesteld.
· Microsoft Office XP functies - Het Microsoft Office Keyboard bevat tevens twee speciale Office XP-toetsen, voor Task Pane en Office Home. Met deze twee toetsen kunnen gebruikers gemakkelijker de Office XP-applicaties gebruiken en Office XP-informatie op het web opzoeken.
"De door ons uitgevoerde onderzoeken hebben aangetoond hoe belangrijk computertoetsenborden zijn in ons dagelijkse leven. Voor veel gebruikers is het toetsenbord zelfs het belangrijkste onderdeel van hun PC," stelt Hans José, Product Manager van de Home & Retail Divisie van Microsoft B.V. "Wanneer iets een zo grote rol speelt, is het belangrijk dat het gemakkelijk en comfortabel in het gebruik is. Het Office Keyboard is helemaal afgestemd op de wijze waarop gebruikers werken."

Het Microsoft Office Keyboard bevat ruim 50 programmeerbare opties, die gemakkelijk kunnen worden ingesteld of aangepast met behulp van de meegeleverde Intellitype Pro-software. Er zijn tevens specifieke functies voor Office XP beschikbaar. Het toetsenbord beschikt verder over een polssteun en maakt gebruik van een standaard PS/2- of USB-aansluiting. Het Microsoft Office Keyboard is vanaf september leverbaar, tegen een verwachte gemiddelde verkoopprijs van fl.135,00 exclusief BTW. Uitgebreide informatie over het Microsoft Office Keyboard is te vinden op: http://www.microsoft.com/hardware/keyboard/offkey.asp

Systeemeisen
Om het Office Keyboard te kunnen gebruiken, dient de computer te voldoen aan de volgende minimale systeemeisen:

PC's met Windows:

· Microsoft Office 97 of hoger;

· Pentium 133 MHz processor of sneller;

· Windows 98, Windows 2000, Windows NT 4.0 met Service Pack 6 of hoger, of Windows Millennium Edition (Windows Me) of hoger;
· 32 MB geheugen voor Windows 98 en Windows Me; 64 MB geheugen voor Windows 2000 en Windows NT;
· 35 MB harddisk ruimte;

· Cd-rom speler;

· Een vrije PS/2- of USB-aansluiting (USB wordt niet ondersteund door Windows NT);
Voor de Macintosh:

· Microsoft Mac Office 98 of hoger;

· Macintosh OS 8.6 of hoger;

· 15 MB harddisk ruimte;

· USB-aansluiting;

· Cd-rom speler.

De Microsoft Hardware Group gebruikt innovatieve ontwerpen en uitgebreide bruikbaarheidstests om kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten te creëren, die het gemakkelijker maken om met computers en software te werken.