VNU N.V.

Haarlem, 6 augustus 2001

VNU VERKOOPT EDUCATIEVE INFORMATIE GROEP

VNU heeft een definitieve overeenkomst getekend inzake de verkoop van de Educatieve Informatie groep (EIG) met de investeringsmaatschappij 3i en het management team van de EIG. Het totale bedrag dat met deze transactie is gemoeid, bedraagt ongeveer EUR 195 miljoen.

VNU heeft op 14 mei 2001 aangekondigd op exclusieve basis besprekingen te voeren met 3i inzake de genoemde transactie. De verkoop is in lijn met de strategie van VNU zich te concentreren op drie hoofdactiviteiten: marketing- en media-informatie, businessinformatie en directories.

De verkoop betreft alle activiteiten van de twee werkmaatschappijen van de EIG, te weten L.C.G. Malmberg b.v. te 's-Hertogenbosch (Nederland) en Uitgeverij Van In n.v. te Wommelgem (België). In 2000 bedroeg de omzet van deze groep ongeveer EUR 76 miljoen en het bedrijfsresultaat EUR 17 miljoen.

3i is de grootste investeringsmaatschappij van Europa en heeft een notering aan de London Stock Exchange. Het bedrijf heeft kantoren in 43 landen en is actief in de Benelux sinds november 1998.

VNU en de kopers zijn overeengekomen het arbeidsvoorwaardenpakket te handhaven. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen als gevolg van de overname. De SER-fusiecommissie en de vakbonden zijn van de voorgenomen transactie op de hoogte gesteld. De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de ondernemingsraden van VNU en de EIG.

De transactie zal naar verwachting binnen een maand worden afgerond.

ABN AMRO Rothschild adviseerde VNU bij de verkoop van de EIG.