Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 6 augustus 2001

Onder invloed met slakkengang over Rijksweg Sassenheim (D2)
Op vrijdag 3 augustus rond 23.00 uur hield de politie op de Rijksweg A44 een 55-jarige automobilist uit Den Haag aan. De man reed in een auto met een slakkengang over de weg. Een medeweggebruiker maakte daarvan melding bij de politie. De Hagenaar weigerde zowel aan een ademanalyse als aan een bloedproef mee te werken. Tegen hem werd voor deze weigering een proces-verbaal opgemaakt. Ook werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Motorrijder loopt ernstig beenletsel op Oegstgeest (D2)
Een 37-jarige motorrijder uit Sassenheim liep op zaterdag 4 augustus rond 01.30 uur bij een ongeval ernstig beenletsel op. De man ging op de kruising Rijnsburgerweg met de Oude Rijnsburgerweg, de Floresstraat en de Rijnzichtweg door nog onbekende oorzaak met zijn motor onderuit. Hij kwam daarbij tegen een betonnen paal. Met ernstig beenletsel, onder meer twee gebroken benen, werd hij overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed en zonder rijbewijs rijden Katwijk (D2) De politie hield op zaterdag 4 augustus rond 22.50 uur op de Wassenaarseweg een 37-jarige automobilist uit Den Haag aan. De rijstijl van de man viel de agenten op. Niet geheel onterecht bleek later. De Hagenaar was niet in het bezit van een rijbewijs en was flink onder invloed van alcohol. Aan het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning Warmond (D2) De bewoners van een woning aan de Poelweg schrokken op zondag 5 augustus rond 06.00 uur wakker. In hun slaapkamer ontwaarden zij een inbreker. Deze ging er na de ontdekking als een haas vandoor met in zijn kielzog de bewoner des huizes. De vluchtende inbreker was echter rapper en wist te ontkomen. De bewoners missen een portemonnee met geld en pasjes, een mobiele telefoon en een gouden halsketting.

Aanrijding met letsel Hazerswoude-dorp (D3) Zaterdag 4 augustus vond omstreeks 04.00 uur een aanrijding plaats op de Gemeneweg. Een 21 jarige bromfietser uit Hazerswoude-Rijndijk reed over het fietspad van de Gemeneweg in de richting van zijn woonplaats. Hij merkte daarbij een 29 jarige plaatsgenoot die op zijn fiets in dezelfde richting reed niet op. De bromfietser reed tegen de fietser aan en een valpartij was het gevolg. Beide mannen zijn met verwondingen naar het Rijnlandziekenhuis gebracht.

Controle brommeroverlast Leiderdorp (D3) De politie heeft zaterdagavond 4 augustus naar aanleiding van klachten toezicht gehouden op het gedrag van bromfietsers. Omstreeks 18.00 uur werden twee bromfietsers bekeurd omdat ze zonder helm reden. Een andere bromfietser moest een bekeuring betalen omdat zijn bromfiets te veel vermogen had. Later op de avond werd er nogmaals een bekeuring uitgeschreven voor het ontbreken van een helm.

Conflict bij trekkertrek Koudekerk a/d Rijn (D3) Een 22 jarige inwoner van Koudekerk aan den Rijn heeft zondag 5 augustus aangifte gedaan van mishandeling. De man bevond zich op het terrein van de Hoogewaard waar de trekkertrek plaatsvond. Er ontstond onenigheid tussen een groep jongeren. De aangever raakte gewond aan zijn hoofd. De politie onderzoekt het voorval.

Inbraak in sportzaak Voorschoten (D4) Op zaterdag 4 augustus werden een nog onbekend aantal sport-shirts weggenomen uit een etalage van een sportzaak aan de Schoolstraat. Een nog onbekend persoon, vermoedelijk met ontbloot bovenlichaam, gooide de etalageruit in en haalde de shirts weg. Buurtbewoners die het gerinkel van het glas hoorden deden nog wel een poging om de dief te achterhalen. Deze bleef echter uit de handen van politie en buurtbewoners.

Autobrand Voorschoten (D4) Op zaterdag 4 augustus rond 03.30 uur brandde aan het Leeuwerikerf een auto van een 38-jarige Voorschotenaar volledig uit. Een nabij geparkeerde auto raakte beschadigd door het vuur. De brandweer bluste de brand. Technisch onderzoek door de politie moet de oorzaak van deze brand uitwijzen. Tot op heden is daar geen enkel idee over.

Straatrovers slaan hun slag Leiden (D4) Drie nog onbekende jongens van rond de 20-jaar, beroofden op maandag 6 augustus rond 00.40 uur op de Rijnsburgerweg een 17-jarige Oegstgeestse van haar handtas. Het meisje was lopend vanaf Leiden-Centraal op weg naar haar woning toen zij door de drie werd vastgepakt en bedreigd. De drie verdwenen met de handtas de Houtlaan in. In de handtas zaten onder meer geld, passen en een fototoestel.

Mishandeling Alphen a/d Rijn (D5) Twee jongens van 17 en 18 jaar uit Roelofarendsveen zijn in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 augustus door een groep jongeren mishandeld. Dit gebeurde na afloop van een feest in jongerencentrum De Schakel. De mishandeling vond vlakbij plaats op het doodlopende stuk van de Van Wassenaerstraat. De 17-jarige moest met letsel aan hoofd en gezicht naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht worden. Tevens was er bij hem een tand uitgeslagen. Het andere slachtoffer werd dor ambulancepersoneel ter plaatse behandeld.

Rijden onder invloed Zwammerdam (D5) De politie hield zaterdagnacht 4 augustus rond 01.45 uur een 35-jarige Alphenaar aan die slingerend over de Oostkanaalweg reed. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De ademanalyse wees een ademalcoholgehalte van 505 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Mishandeling Alphen a/d Rijn(D5) Een 36-jarige man Alphenaar heeft aangifte gedaan van mishandeling Hij zou zaterdagacht 4 augutus rond 02.30 uur op de Hooftstraat door een onbekende met een riem geslagen zijn. Hier hield hij een bloeduitstorting op zijn arm aan over. Hij verkeerde in het gezelschap van een vriend toen hij met enkele onbekenden een conflict kreeg. De precieze aanleiding tot de mishandeling is niet bekend. De Alphenaar achtte het niet nodig zich onder doktersbehandeling te laten stellen.

Rijden onder invloed Alphen a/d Rijn (D5) De politie heeft zaterdagavond 4 augustus rond 22.30 uur een 44-jarige Alphenaar aangehouden op de Leeuwenhorst wegens rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 730 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel Boskoop (D6) Vrijdag 3 augustus vond omstreeks 15.20 uur een aanrijding plaats op de Boskoopseweg. Een 24 jarige automobilist uit Boskoop reed op de Boskoopseweg in de richting van Boskoop. Ter hoogte van de oprit naar de Alphenseweg maakte hij een plotselinge beweging naar links om vervolgens naar rechts de oprit op te draaien. Een 24 jarige plaatsgenoot die met zijn auto achter hem reed kon door deze manoeuvre de auto niet meer ontwijken, waarna de aanrijding volgde. Een 19 jarige bijrijdster raakte gewond en is voor controle naar het Bleulandziekenhuis vervoerd.

Autodiefstal Zevenhuizen (D6) Zaterdagmorgen 4 augustus is ingebroken in een woning aan de Knibbelweg. Uit de woning werden autosleutels gestolen waarmee vervolgens een Peugeot 206 Cabrio voorzien van het kenteken 15-GS-DL weggehaald is. De auto stond in een loods op het erf van de woning.

Vechtpartij Boskoop (D6) Zaterdag 4 augustus ontstond omstreeks 03.30 uur een conflict in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. Toen de politie ter plaatse kwam deden drie Boskopers, allen rond de 30 jaar, aangifte van mishandeling. Zij verklaarden op hun gezicht geslagen te zijn door een 40 jarige plaatsgenoot. Deze man is door de agenten vervolgens aangehouden en verhoord. De politie stelt een onderzoek in naar het voorval.

Aanrijding en alcoholgebruik Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Een 65 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel is zaterdag 4 augustus omstreeks 19.00 uur op de Spoorlaan aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man zou eerder een aanrijding veroorzaakt hebben op de Wollefoppeweg. De man was daarna weggereden maar werd door de agenten aangetroffen op de Spoorlaan. Het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol gedronken had. Omdat de ademanalyse niet lukte is een bloedproef afgenomen.

Mishandeling Gouda (D7)
Een 12 jarige jongen uit Gouda heeft vrijdag 3 augustus aangifte gedaan van mishandeling. De jongen verklaart dat hij omstreeks 18.45 uur bij de sluis aan de Breevaart aan het Reeuwijkse Verlaat door een hem onbekende jongen is belaagd. Hij werd onder andere op zijn hoofd geslagen. Hij is voor klachten aan zijn elleboog naar het ziekenhuis gegaan. Bij het conflict zouden een aantal jongeren hebben toegekeken. De politie onderzoekt het voorval.

Aanrijding en alcoholgebruik Gouda (D7)
Zaterdag 4 augustus vond omstreeks 16.00 uur een aanrijding plaats op de Stolwijkersluis en vervolgens op de Goejan-Verwelledijk. De bestuurder van een personenauto reed beide keren tegen de achterzijde van de auto voor hem op en reed vervolgens verder. Omdat getuigen het kenteken van de auto konden noteren kon de politie de automobilist achterhalen. De man werd met zijn auto op de Kattensingel aangetroffen en aangehouden. De 60 jarige man uit Kinderdijk bleek te veel alcohol gedronken te hebben. Bij controle bleek dat hij een ademalcoholgehalte had van 795. De man krijgt proces-verbaal voor het feit dat hij tweemaal de plaats van een ongeval verlaten heeft zonder zijn identiteit bekend te maken en voor het feit dat hij te veel alcohol gedronken had. Bovendien kreeg hij een rijverbod en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanrijding en alcoholgebruik Gouda (D7)
Een 29 jarige man uit Polen is zaterdag 4 augustus omstreeks 23.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Bodegraafsestraatweg. De man reed volgens getuigen op zijn fiets slingerend over de rijbaan richting de Zoutmansweg. Een 21 jarige automobiliste die in dezelfde richting reed kon de man niet meer ontwijken toen hij plotseling naar links uit week. De man kwam ten val en hield daaraan wat schaafwonden over. Bij de afhandeling van de aanrijding bleek dat de fietser te veel alcohol gedronken had. Hij had een ademalcoholgehalte van 760. De man krijgt proces-verbaal.

Aanrijding en alcoholgebruik Ouderkerk a/d IJssel (D8) Zaterdag 4 augustus heeft de politie omstreeks 00.15 uur een 18 jarige scooterbestuurder uit Krimpen aan den IJssel aangehouden in verband met alcoholgebruik. De politie zag dat de jongen op de scooter op de Reigerlaan onderuit ging. Bij de afhandeling van de aanrijding bleek dat de jongen alcohol gedronken had. Bij de ademanalyse had hij een ademalcoholgehalte van 575. De bijrijder van de jongen kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Rijden onder invloed Schoonhoven (D8) Een 18 jarige automobilist uit Lopik is zaterdag 4 augustus omstreeks 05.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Pleinweg toen hij gecontroleerd werd. Bij de ademanalyse had hij een ademalcoholgehalte van 295. De man kreeg een bekeuring van f 410,-. Dit was ook het geval bij een 23 jarige man uit Schoonhoven die op de Spoorstraat gecontroleerd werd.