Politiebericht Eindhoven e.o. 6-08-2001

1e persbericht 6 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Op de Agrippastraat is zondagavond een 47-jarige vrouw uit Breugel bekeurd nadat zij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. Zij reed om 22.10 uur met haar auto achteruit tegen een geparkeerde auto. Op het bureau blies zij ruim 2 promille. Ze moest haar rijbewijs inleveren.

Eindhoven: Vrouw van tas beroofd
Een 19-jarige Eindhovense vrouw is zondag om 23.00 uur op de Veldmaarschalk Montgomerylaan van haar tas beroofd. Zij fietste ter hoogte van de Byrdstraat toen een man uit de bosjes kwam gelopen en haar tegen hield. Hij pakte haar schoudertas af en verdween daarmee in de Byrdstraat. Daar stapte hij in een auto en reed weg. In de tas zaten allerlei persoonlijke spullen en een portemonnee met fl. 80,=. De portemonnee is later op de nabijgelegen Pisanostraat terug gevonden. Het geld was eruit gehaald.

Eindhoven: Verdachte diefstal aangehouden
Op de Vestdijk is zondag om 23.55 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor op de Vestdijk een portemonnee had gestolen. Een 16-jarig Eindhovens meisje zat met twee vrienden op een muurtje bij de Vestdijk Ten Hagestraat. Zij had haar portemonnee naast haar op het muurtje liggen. Een man pakte de portemonnee en liep er mee weg. De vrienden gingen achter man aan maar konden hem niet stoppen. De gewaarschuwde politie kon de man even later aanhouden. Hij is de cel ingegaan.

Eindhoven: Autoinbreker op heterdaad aangehouden Op de Raiffeisenstraat hebben omstanders zondag om 23.15 uur een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij zagen dat hij en een andere man in aan het breken waren in een auto. De gewaarschuwde politie nam de man over en sloot hem op in de cel. De tweede man kon ontkomen. Van de geparkeerde auto waren de twee portieren opengebroken. Er werd niets vermist.

Eindhoven: Fietsendieven
Maandag om 2.40 uur zijn op de Vestdijk twee mannen, 31 en 26 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Zij waren bezig een fiets open te breken. Ze zijn ingesloten.

Eindhoven: Vier verdachten openlijke geweldpleging aangehouden Maandag om 4.30 uur zijn op de Vestdijk en het Stationsplein vier Eindhovenaren van 20, 18, 17, en 16 jaar aangehouden. Zij zouden even daarvoor op de Markt een 20-jarige Eindhovenaar mishandeld te hebben. Dat gebeurde nadat er over en weer opmerkingen waren geplaatst. Het slachtoffer had een bloedneus en een pijnlijk been. De vier verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Onder invloed
Op de A270 (Helmond - Eindhoven) zijn maandag om 1.15 uur een 20-jarige man uit Bakel en een 20-jarige man uit Helmond aangehouden. De Helmonder stond midden op de weg en hield een automobilist staande omdat hij mee wilde rijden. Hij kon bijna niet meer op zijn benen staan. Op de vluchtstrook stond een personenauto. Achter het stuur zat de man uit Bakel te slapen. Hij was aanvankelijk niet wakker te krijgen. Ook hij kon bijna niet recht blijven staan. De man uit Bakel blies op het bureau 1,05 promille. Beide verdachten krijgen ook een proces-verbaal voor het beledigen van de politiemensen. Zij bleven hen steeds uitschelden.

Helmond: Inbraak in berging
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in de berging achter een woning aan het Binderseind. De toegangsdeur is opengebroken. De bewoner mist een bromfiets, een ATB-fiets, een barbecue, twee boormachines en twee kratten bier.

Helmond: Auto weg
Vanaf de Jan Agtenstraat is in de nacht van zondag op maandag een beige Mercedes Benz 190 E met het kenteken TG-85-NV gestolen.

Best: Man na mishandeling aangehouden
In een woning aan de Parallelweg is zondag om 18.10 uur een 34-jarige man uit Best aangehouden. De man is bezig te scheiden van de bewoonster van de woning en hij kwam enkele spullen ophalen. Er ontstond een onenigheid en de man sloeg de 41-jarige bewoonster tegen haar oor. Hierdoor raakte haar gehoorapparaat beschadigd. De verdachte is gehoord en daarna naar huis gestuurd.

Best: Verdachte beroving aangehouden
Maandag om 6.15 uur is in een woning aan de Judealaan in Eindhoven een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen wordt er na onderzoek van verdacht dat hij op 11 juni een 18-jarige jongen van zijn mobiele telefoon beroofd heeft. Dat gebeurde op de Julianaweg in Best. Het slachtoffer werd hierbij geslagen en geschopt. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Best: Vrachtauto gestolen
Tussen 1 en 6 augustus is vanaf de Magazijnweg een Mercedes Benz vrachtauto type 409D met het kenteken BP-19-DP gestolen. De vrachtauto was leeg.

Asten: Onder invloed
Op de Peelkesakker is maandag om 0.40 uur een 31-jarige Astenaar aangehouden. De man zat in zijn bestelbus te slapen. De auto stond midden op een T-splitsing en blokkeerde de weg. Toen de politie arriveerde werd hij net wakker. Hij blies bijna 1,6 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Hij kreeg een proces-verbaal.

Deurne: Aanhouding na mishandeling
Maandag om 3.00 uur is op de Zeilbergseweg een 24-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij op deze straat een 21-jarige man uit Wateringen mishandeld heeft. Het slachtoffer bloedde in het gezicht en een van zijn tanden was afgebroken. Onderzocht wordt wat de aanleiding van de mishandeling is.

Mierlo: Inbraak in woning
Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Rederijklaan. De voordeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen een portefeuille met cheques en buitenlands geld (fl. 300,= waarde), een satellietontvanger en een cd-speler.

Gemert: Met alcohol tegen geparkeerde auto
Tegen een 34-jarige automobilist uit Gemert is maandagmorgen rond 5.00 uur proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt ervan verdacht dat hij eerder in de nacht op het Heijtsveld met zijn auto tegen een geparkeerde auto is gereden. Daarna was hij naar huis gegaan, enkele honderden meters verder. Na lang bellen en kloppen werd hij wakker. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,3 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Vessem: Boete voor rijden onder invloed
Op de Lantie is maandag om 0.05 uur een 39-jarige automobilist uit Westelbeers betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 0,75 promille. Hij kreeg een boete van fl. 410,=.