Horses of the Dutch



Hoek's Ludo W wint grote prijs in Budapest
Budapest - Vandaag schreef Gerfried Puck met Hoek's Ludo W (v. Elmshorn) de grote prijs in Budapest op naam. Gerfried Puck nam de hengst enkele weken geleden over van zijn broer Robert Puck.

Verleden week werd de kersverse combinatie al tweede in Grafenegg bij de finale van de Youngster Tour (1.40 m). In Budapest startte Puck Ludo voor het eerst in de zware tour. "Hij heeft de wedstrijd mooi op kunnen bouwen, door de eerste dag een parcours op 1.50 niveau te rijden. Toen had hij trouwens een balk. De tweede dag van de wedstrijd werd Ludo gestart in de lichte tour, waar hij de lei schoon hield. Na een dag rust werd dan vandaag in de zware tour gestart, met drie foutloze ronden en de overwinning in de grote prijs als resultaat", vertelt Wijnand van Stam, de fokker en eigenaar van Ludo W. "Het is de bedoeling dat Gerfried Puck de hengst ook in de toekomst zal blijven rijden. Het paard is pas acht jaar oud. Hij heeft aan vermogen alles in huis, maar zonder goed management loopt het met het beste paard mis. De komende weken zal hij een wedstrijdpauze krijgen. Daarna wordt hij weer meegenomen op concours".

De bij het AES goedgekeurde Ludo W. (v. Elsmhorn) komt uit de vermaarde Nini-stam. De moeder is Gicini, die zelf ook internationaal gesprongen heeft onder Gerfried Puck. Gicini gaat verder terug op Nini IV (v. Heidelberg), de moeder van ondermeer Ginus (v. Renville). Een volle broer van Ludo is het internationale springpaard Kor II van Roelof Bril.



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer