Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.35 uur
Auto`s beschadigd

OUDEWATER In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 augustus zijn meerdere auto`s door onverlaten beschadigd.

Op en in de omgeving van de Herman de Manstraat waren van meerdere auto`s één of enkele banden lek gestoken, auto`s waren bekrast en van een cabriolet en een terreinwagen waren de kappen kapotgemaakt. Van de terreinwagen waren alle banden, inclusief het reservewiel vernield. Op de Papenhoeflaan was de ruit van een auto ingegooid en was een rode PTT Brievenbus vernield. Ook op de Tappersheul was een ruit van een geparkeerde auto ingegooid.

Rond half twee zag een getuige op de Papenhoeflaan dat twee jongens een schilderswagen de weg opduwden en met een steen een luik van de wagen vernielde. Tevens zag de getuige dat één van de jongens de ruit van een leegstaande woning ingooide. Daarna fietsten de jongens weg.

Tot op heden hebben 7 eigenaren van auto`s aangifte gedaan van vernielingen gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag. Door de politie wordt een onderzoek naar deze vernielingen ingesteld en roept getuigen op contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Automobilist met teveel op

WOERDEN Op zondag 5 augustus werd een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half tien in de avond controleerden politiemensen op de Steinhagenseweg een 29-jarige automobilist uit Wilnis. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 770 ug/l (1,90 promille), bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daar de uit Polen afkomstige man zonder geldige verblijfstatus in Nederland verbleef, is hij voor de Vreemdelingendienst ingesloten.

Auto raakt van de weg

BREUKELEN Op zondag 5 augustus is een auto met twee inzittenden op de A2 van de weg geraakt.

Rond kwart over zes in de ochtend kreeg de politie de melding dat op de A2, oostbaan, net voor de afslag Vinkeveen een auto over de kop was geslagen. Ter plaatse troffen politiemensen in de berm onder aan het talud een auto aan. Nabij de auto stond een 23-jarige vrouw uit Amsterdam, zij had verwondingen aan haar gezicht. Naast de auto lag een slecht aanspreekbare vrouw, 22 jaar oud en afkomstig uit Purmerend. Zij klaagde over pijn over haar gehele lichaam. Beide vrouwen konden zich niet meer herinneren hoe het ongeluk gebeurd was.

Twee ambulances kwamen ter plaatse en beide vrouwen werden naar het AMC in Amsterdam gebracht. De auto werd door een takelbedrijf uit de berm getakeld en weggesleept.