KNWV

DATUM: 6-8-2001

ZEILEN - KINZO Star Worlds 2001



Eerste race voor wereldleider Mark Reynolds en Magnus Lijedahl

Medemblik - Vlak na de skippersbriefing onweerde het nog in Medemblik, maar in de loop van de middag klaarde het op en met windkracht 4-5 en de zon erbij was het een prachtige zeildag. Pas na de zesde keer was de start goed en konden de 105 boten aan hun eerste race beginnen. Helaas waren ruim 20 boten in de 5e start al te vroeg en kregen zij de zwarte vlag en werden gediskwalificeerd.

De Olympisch kampioen Mark Reynolds en bemanning Magnus Liljedahl, tevens wereldleider in de Starklasse won de eerste dag van het WK Star. Gisteren zei hij nog dat hij verwachtte dat het moeilijk zou gaan worden, maar daar was weinig van te zien tijdens de race van vandaag. Ook zijn bemanningslid Magnus Liljedahl verwacht na deze eerste overwinning niet dat het makkelijk zal worden. Bij lichtweer condities zijn wel veel meer zeilers in staat om te winnen. Op een dag als vandaag met een stevige wind is de top smaller. Maar wat we gewonnen hebben, hebben we vast binnen, zegt de winnaar. Tweede eindigde de Zweed Fredrik Loof en Christian Finnsgard die onlangs nog Europees kampioen werden, gevolgd door de Duitsers Vincent Hoesch en Florian Fendt.

Het Nederlandse team Neeleman/Schrier hadden moeite om voorin te komen. Een stroeve wedstrijd, concludeerde de coach Maurice
Paardenkoper van het Nederlandse team Veel winddraaiingen en zon eerste dag is altijd even wennen in een groot veld met ruim 100 boten. Volgens hem is ook de aanwezigheid van een grote groep amateurs en daaraan gekoppeld een gebrek aan discipline de oorzaak dat het zes keer duurde voordat het comite de eerste race van start kon laten gaan. Wat betreft het resultaat van Mark Neelaman en Jos Schrier zegt coach Maurice er zit meer in en ze kunnen dus nog groeien. Jos Schrier, zegt het kan beter en dat houdt dus ook in dat we het niet goed hebben gedaan. We hebben steeds teveel rechts gezeten en dat was niet goed. We zaten een beetje op een kluitje en kwamen daar niet goed van los. We hebben ons als doel gesteld bij de eerst tien te zitten elke dag, dus dat wordt een pittige klus morgen.

1. USA Mark Reynolds, Magnus Liljedahl

2. SWE Fredrik Loof, Christian Finnsgard

3. GER Vincent Hoesch, Florian Fendt
15. NED Mark Neeleman, Jos Schrier

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen



Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl