Ingezonden persbericht


Opslagcapaciteit van Super DLT-cartridge overstijgt 1 terabyte antwoord op voortdurend toenemende vraag naar data-opslag

Genève (Zwitserland), 6 augustus 2001 -- De DLTtape Group van Quantum Corporation heeft een plan opgesteld voor de verdere ontwikkeling van Super DLT-producten (Digital Linear Tape). Het plan voorziet in vier nieuwe generaties Super DLTtape en resulteert uiteindelijk in een opslagcapaciteit van 1,2 terabyte, bij een overdrachtsnelheid van meer dan 100 MB per seconde in 2007.

Dankzij het ambitieuze productontwikkelingsplan van Quantum, kunnen IT-afdelingen erop rekenen dat zij met Super DLT altijd over voldoende capaciteit en snelheid zullen blijven beschikken, ondanks de snel groeiende gegevensstroom die zakelijke toepassingen zoals e-commerce en datawarehousing opleveren. Het nieuwe plan voorziet ook in bescherming van belangrijke bedrijfsinformatie en waarborgt de toegang tot gegevens die zijn opgeslagen op tapes van vorige Super DLT-generaties gedurende de afgelopen tien jaar.

Quantums marsroute betekent dat IT-organisaties telkens over de benodigde extra capaciteit en snelheid kunnen beschikken, om elke dag een volledige back-up te kunnen maken: een procedure die steeds meer in zwang raakt. In 2007 kan op een Super DLT-drive in iets meer dan drie uur ruim een terabyte aan gegevens op één cartridge worden opgeslagen.

Techniek
De snelle toename in Super DLT-capaciteit wordt mogelijk gemaakt door Quantums gepatenteerde LGMR-technologie (Laser Guided Magnetic Recording). Door het aanbrengen van optische geleidesporen op de achterzijde van de tape, waar geen data worden opgenomen, wordt het aantal opnamesporen en de opnamedichtheid substantieel vergroot. Optische geleiding is nauwkeuriger dan conventionele geleiding met magnetische sporen. Uiteindelijk resulteert dit in een cartridge met een opslagcapaciteit van 1,2 terabyte (2,4 TB gecomprimeerd): het equivalent van 300 gedigitaliseerde speelfilms bij een overdrachtsnelheid van 100 MB/s.

Super DLT-tapes zullen steeds kunnen worden gelezen in Super DLT-tapestations van een volgende generatie. De MTBF (Mean Time Between Failures) wordt vergroot van de huidige 250.000 uur tot meer dan 300.000 uur (bij continu gebruik). De prestaties van de interfaces worden verbeterd. Het gaat om onder andere Ultra160, Ultra 320 SCSI en Fibre Channel.

Momenteel zijn er meer dan 1,65 miljoen DLTtape-drives en meer dan 68 miljoen DLTtape-cartridges in gebruik en er zijn al enkele tienduizenden Super DLT-drives geleverd. Daarmee is de DLTtape-technologie een de facto standaard voor back-up en archivering van essentiële bedrijfsdata.

Meer informatie over Super DLT-producten biedt de website www.dlttape.com/super.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en Snap Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen). In het boekjaar dat eindigde in maart 2001 behaalde de DLT en Storage Systems Group van Quantum een omzet van 1,4 miljard dollar.

Informatie:
Quantum Peripherals (Europe) SA
Philippe Buidin
t: 00 41 (22) 929 76 73
e: philippe.buidin@quantum.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: marije@l-dj.nl