Ingezonden persbericht

3e8f68.jpg3e8f82.jpg

PERSBERICHT

Kans op voetbalblessure bijna 100%

In Men s Health september: blessurevrij voetballen

Volkssport voetbal leidt jaarlijks tot bijna 1 miljoen blessures, waarvan die aan knie, hamstring, lies, enkel en hoofd de meest bekende zijn. Men s Health september geeft uitgebreide informatie om de risico s op een kwetsuur te beperken.

Naast harde voetbalfeiten behandelt Men s Health gezondheidsfabels in het internationale onderzoek Gezondheidspaniek .

Voetbal blijkt niet alleen een populaire, maar vooral ook een gevaarlijke én dure sport, met jaarlijks zo n 1 miljoen blessures. Met 35% van het totale aantal sportblessures zijn voetbalkwetsuren absolute koploper.

Niet alleen profs lopen risico, maar ook de hobbyist die elke zondag een balletje trapt. De kans om als gemiddelde competitiespeler gedurende het voetbalseizoen een blessure op te lopen is bijna 100 procent, zo blijkt uit de schokkende cijfers. Een kostbare aangelegenheid voor de maatschappij, want de totale kosten van medische behandeling en arbeidsverzuim lopen jaarlijks op tot '271.000.000,-.

Zijn voetbalblessures te voorkomen? Men s Health zet in het artikel Blessurevrij voetballen de mogelijkheden op een rij. Samen met expert Luc van Agt, inspanningsfysioloog bij PSV, geeft het magazine de grootste risicosituaties weer en volgen de beste tips voor een blessurevrij voetbalseizoen.

Wereldwijde gezondheidspaniek

Is mijn sperma waardeloos, kan ik nog veilig biefstuk eten en kookt mijn mobieltje mijn hersens? Het zijn vragen waar mannen in de hele wereld zich anno 2001 druk over maken. In een unieke co-productie van 24 internationale Men s Health-edities worden daarom de feiten en fabels op een rij gezet.

In Gezondheidspaniek ondermeer de zorgen over het spermacount (de hoeveelheid vruchtbare zaadcellen per kubieke millimeter sperma) dat sinds de jaren dertig gehalveerd zou zijn. De Engelse vruchtbaarheidsdeskundige dr. Chris Baratt doet het af als onzin. Als mannen zich zorgen maken, kunnen ze beter eens kritisch kijken naar hun leefstijl, die heeft invloed op zowel het spermacount als de kwaliteit van de spermatozoïden. Men s Health geeft leefstijltips die bijdragen aan gezond zaad.

Ook andere prangende gezondheidsonderwerpen worden onder de loep genomen, waaronder de gevaren van vullingen en de risico s op trombose. Kortom, dankzij Men s Health kunnen mannen (én vrouwen) straks weer rustig slapen.

Men s HealthMen s Health, het tijdschrift over alles wat de man beweegt, is dé titel voor mannen met een actieve lifestyle. Het magazine verschijnt 10 x per jaar in een oplage van 75.000 exemplaren. Naast de Nederlandse editie verschijnt Men s Health in nóg 24 landen en is daarmee wereldwijd een van de grootste mannenmagazines. In Nederland is Men s Health een uitgave van Weekbladpers Tijdschriften in Amsterdam. Voor meer informatie:

Noot voor de redactie, (