MUSEUM VERPLEGING / VERZORGING

Financiering Nationaal Museum Verpleging en Verzorging rond

FINANCIERING NATIONAAL MUSEUM VERPLEGING EN VERZORGING ROND

De financiering van het Nationaal Museum Verpleging en Verzorging is rond. De benodigde anderhalf miljoen gulden voor de opbouw van de vaste expositie en het educatief centrum zijn door bijdragen van een groot aantal organisaties en fondsen in ruim twee jaar bij elkaar gebracht. Het museum is inmiddels voor een deel ingericht en ontvangt reeds vele belangstellenden. Met name groepen leerlingen uit het middelbaar en hoger beroepsonderwijs weten de weg naar het museum te vinden.

In totaal hebben twintig organisaties en instellingen de start van het museum mogelijk gemaakt. Vanwege de positieve bijdrage aan de imagoverbetering van de verpleegkundige en verzorgende beroepen heeft het museum ruimhartig steun gekregen van het sectorfonds Zorg, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden AVVV en het Landelijk Centrum Verpleging & Verzorging. Andere weldoeners zijn o.a. Stichting Onderzoek en Ontwikkeling Maatschappelijke Gezondheidszorg STOOM, Landelijk Stichting Beheer Kruiswerk, Gerard van Kleefstichting, Stichting Centraal Fonds RVVZ en het Prins Bernhard Fonds. Het pensioenfonds PGGM sponsort het museum.

Het Nationaal Museum Verpleging en Verzorging exposeert voorwerpen uit de 150-jarige geschiedenis van de verpleging en verzorging in vaste en wisselende exposities te Angerlo, Gelderland. Onderdeel van het museum is het voor iedereen toegankelijke documentatie- en educatiecentrum, het Frederieke Meyboom Centrum. De eerstvolgende exposities zullen gaan over de geschiedenis van de algemene verpleging en de ziekenverzorging.

Voor meer informatie:
Nationaal Museum Verpleging en Verzorging
Mariƫndaalseweg 21
6986 CB Angerlo
telefoon: 0313.484 438
www.lcvv.nl/museum
e-mail: museum@zorgportaal.nl