Euronext Amsterdam

06 Aug 2001 Clearing 21 in november operationeel in Brussel Persbericht 2001.064

Clearing 21®
in november operationeel in Brussel

Vandaag heeft Clearnet bekend gemaakt dat de implementatie van het nieuwe clearing platform Clearing 21®
in Brussel op 16 november 2001 uitgevoerd wordt.

Na een analyse uitgevoerd in samenwerking met de Brusselse clearing members en hun software providers heeft Clearnet in overeenstemming met de betrokkenen besloten de implementatie van C21® bij de Brusselse members af te ronden op 16 november. Deze datum is vastgelegd om Clearnet, haar members en alle betrokken providers voldoende tijd te geven om zich voor te bereiden op het nieuwe clearing platform.

De migratie van de Brusselse clearing members naar C21® is de eerste stap richting één enkel clearing platform voor de cash transacties van alle Clearnet members.

Clearnet is het eerste Europese clearinghuis dat een volledige fusie van drie bestaande centrale clearinginstellingen doorvoert. Onderdeel hiervan was de juridische fusie eerder dit jaar en de komende technische 'roll-out' van het clearing systeem naar de Amsterdamse en Brusselse members.

Clearing 21®
is een geavanceerd clearingsysteem dat zich ontwikkelt als een standaard voor de CCP (Central Counter Part) industrie. Het systeem is in staat transacties in cashproducten en derivaten real-time te clearen en posities multilateraal te netteren.

Clearing 21®
wordt al gebruikt op Amerikaanse derivaten markten en op de Cash- en Derivaten markten van Euronext Parijs.

© Euronext Amsterdam / Pers en Public Affairs