Gemeente Deventer

GRAAFWERK DRIEHOEK SNIPPELING

De gemeente Deventer wil de komende jaren de driehoek Snippeling ontwikkelen. De driehoek ligt tussen de Holterweg, het Overijsselskanaal en de spoorlijn Deventer-Zutphen. In het gebied komt een nieuwe school van het Etty Hillesum Lyceum, het nieuwe politiebureau en enkele maatschappelijke voorzieningen. Voordat bouwactiviteiten starten, is het noodzakelijk verschillende onderzoeken uit te voeren.

Een van de onderzoeken richt zich op de aanwezigheid van munitie. Volgens de overleveringen liggen hier wellicht munitieresten uit de Tweede Wereldoorlog. Oriënterend onderzoek wijst uit dat op twee locaties in dit gebied mogelijk ijzerhoudend materiaal aanwezig is. Een gespecialiseerd bedrijf kijkt tussen 6 en 10 augustus of 13 en 17 augustus of het inderdaad om munitieresten gaat. De werkzaamheden duren slechts enkele dagen.

De gemeente geeft medio oktober een nieuwsbrief uit waarin zij u verder informeert over de plannen in de driehoek Snippeling.

Meer informatie

Voor meer informatie over de graafwerkzaamheden kunt u contact opnemen met Marleen Renckens, projectleider driehoek Snippeling van de gemeente Deventer, telefoon 0570 ? 69 39 05