Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-08-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 8 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: controle opiumwet
Op verdenking van handel in danwel bezit van verdovende middelen werden dinsdagavond een 31-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Groningen op de Pleiadenlaan gecontroleerd. Zij waren in het bezit van een grammenweger, methadonpillen en een gebruikershoeveelheid harddrugs. Bij het doorzoeken van de woning van de man kwamen meerdere goederen naar boven die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: aanhouding voor handel in dope
Een 21-jarige Stadjer werd dinsdagmiddag op de Nieuwstad aangehouden omdat hij drugs overhandigde aan een 17-jarige jongen uit Veendam. Beiden moesten mee naar het bureau voor nader verhoor. De jonge Veendammer legde een bekennende verklaring af en kon met een proces-verbaal naar huis. De verkoper van de dope is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: greep in kassa
In een kiosk aan het Stationsplein hield een medewerker maandagmiddag een 27-jarige man uit Groningen aan toen deze probeerde geld uit de geopende kassa weg te nemen. Hij droeg de man over aan de politie die de Stadjer insloot voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: poging fietsendiefstal
Twee mannen, 31 en 49 jaar, zonder vaste woonplaats werden dinsdagochtend door een getuige betrapt toen zij een fiets trachtten te stelen op de Eendrachtskade. De politie wist de mannen te achterhalen op de Reitemakersrijge waar ze werden aangehouden. Na het afleggen van een verklaring werden zij op vrije voeten gesteld.

Groningen: bonnen voor niet dragen van gordel
Bij een gordelcontrole op het Emmaplein werden dinsdag 22 bonnen uitgeschreven van 90 gulden voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Een automobilist werd bekeurd voor het rijden over de busbaan.

Groningen: te zwaar beladen vrachtwagen
Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Usquert werd dinsdagmiddag aangehouden omdat hij niet de aanwijzingen van een politieagent opvolgde voor een controle. De chauffeur werd gecontroleerd op de Roderwolderdijk en moest de agent volgen naar de weegbrug van de politie. Bij de suikerfabriek sloeg hij echter af en reed naar het terrein van de fabriek toe. Voor het niet voldoen aan de aanwijzingen werd hij bekeurd. Bij weging van de wagen gevuld met schuimaarde bleek de combinatie 12 ton te zwaar beladen. Ook daarvoor werd hij bekeurd.

Stadskanaal: brand in leegstaande boerderij
Door onbekende oorzaak is dinsdagnacht een gedeelte van een leegstaande boerderij aan de Groene Zoom in Stadskanaal uitgebrand. Omwonenden ontdekten de brand en waarschuwden de brandweer. Deze was snel ter plaatse maar kon niet meer voorkomen dat een groot deel van het pand uitbrandde. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Wedderveer: automobilist parkeert auto in voortuin Een 54-jarige automobilist uit Veelerveen heeft dinsdagavond zijn auto in een voortuin van een woning aan de Eltjo Mulderweg in Wedderveer geparkeerd, waardoor schade aan de tuin ontstond. De man bleek onder invloed van alcohol (1.45 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Nieuweschans: vissers beschoten
Twee vissers uit het Duitse Stapelmorer Heide zijn dinsdagavond hals over kop gevlucht, nadat ze volgens zeggen werden beschoten bij het viswater in de buurt van de A7 bij Nieuweschans. Aanvankelijk dachten ze dat het om eendenjagers ging, maar toen de schoten naar hun idee van te dichtbij werden afgevuurd, zetten ze het op een lopen waarbij ze hun hengels en overig vistuig moesten achterlaten. Nadat de politie was gewaarschuwd werd met twee surveillance-eenheden een onderzoek ingesteld. Al snel ontdekten de agenten de werkelijke oorzaak. Op de aangewezen plek werd een knalapparaat ontdekt dat kennelijk vanaf een bepaald tijdstip in werking trad.

Delfzijl: automobiliste wijkt uit voor vrachtauto en botst tegen paal De auto van een 28-jarige automobiliste uit Delfzijl is dinsdagmiddag omstreeks 16.40 uur total loss geraakt, nadat ze op de kruising Oosterhorn met de Kloosterlaan bij Delfzijl moest uitwijken voor een vrachtauto en daarbij tegen een paal tot stilstand kwam. Ze liep daarbij schouderletsel op. De auto kantelde na de botsing en kwam op de zijkant terecht. Volgens de bestuurster naderde ze de kruising vanaf de Oosterhorn komende vanuit de richting Termunterzijl. Voor haar van links over de Kloosterlaan kwam een groene vrachtauto (met oplegger) met een te hoge snelheid waardoor hard moest remmen. Daardoor kwam de auto in een slip en botste vervolgens op de paal. De bestuurder van de vrachtauto reed door. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Delfzijl, telefoon 0900-8844 (30 ct/min).

Blijham: diefstal visboot
Een 33-jarige inwoner van Finsterwolde heeft dinsdag aangifte gedaan van diefstal van zijn visboot uit de haven bij Wedderbergen. De boot is daar weggehaald tussen zaterdag 4 augustus en dinsdag 7 augustus. Het betreft een witte polyester boot van 5 meter, voorzien van een zwarte buitenboordmotor. De boot vertegenwoordigt een waarde van rond de 6500 gulden. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoon 0900 8844 (30 ct/min).

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 ct/min)