Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-08-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 13.45 u) Woensdag, 8 augustus 2001

District Maastricht

Maastricht; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen dinsdagmorgen in een woning aan de Koraalstraat in Maastricht trof de politie in een slaapkamer een kleine hennepkwekerij aan met totaal zon 34 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur inbeslaggenomen. Daarbij gaat het ondermeer om vijf assimilatielampen (groeilampen), vijf transformatoren, een hygrometer en een ventilator. De politie die aanwijzingen had dat in de woning hennep werd gekweekt, ging dinsdagmorgen dan ook controleren. Tegen de bewoner (die niet thuis was) wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; beroofd
Een onbekende man griste afgelopen dinsdagmiddag bij het afrekenen in een winkel aan de Voltastraat plotseling de beurs uit de handen van het winkelpersoneel/caissiere. Daarbij werd het personeelslid die de beurs bleef vasthouden bijna over de toonbank getrokken en wist de beurs weer terug te pakken. Echter de dief had toch nog een geldbedrag uit de beurs weten te bemachtigen en liep daarmee de winkel uit. Hij kon niet meer worden achterhaald. Bij de politie werd aangifte gedaan.

Maastricht; zakkenrollers
Afgelopen dinsdag zijn zakkenrollers actief geweest in Maastricht. Een 37-jarige vrouw uit Geulle ontdekte bij het afrekenen in een winkel aan het Amorsplein dat haar beurs uit de rugzak was gestolen. Daarin bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van ruim tweehonderdvijfentwintig gulden. Een 27-jarige man uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn beurs uit de jaszak toen hij afgelopen dinsdagmiddag, vermoedelijk op de Wijcker Brugstraat liep. In de beurs bevonden zich enkele bankpasjes en een geldbedrag van ongeveer twintig Engelse ponden.

Meerssen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagmorgen een radarsnelheidscontrole gehouden op de Stationstraat in Meerssen. Daarbij werden totaal 204 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal 76 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (30) hebben overtreden en daarvoor een bekeuring krijgen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km p/u.