Vooraankondiging
09/08/2001
Introductie nieuwe brochure ontbijten tijdens Week van het Brood
De Week van het Brood, die dit jaar van 1 tot en met 6 oktober plaatsvindt, heeft als thema het ontbijt. In heel Nederland vinden bij bakkers activiteiten plaats. Het Voorlichtingsbureau Brood introduceert een nieuw boekje getiteld 'Ontbijt broodnodig'. Het boekje gaat over het belang van ontbijten. En welke rol brood daarin speelt. Voorts bevat het boekje tips en recepten voor een geslaagd ontbijt. In de Week van het Brood is het boekje gratis verkrijgbaar bij bakkers en het Voorlichtingsbureau Brood (tel. 0317 471222). Bestellen kan ook via de internetsite www.brood.net
Iedereen vindt het de gewoonste zaak van de wereld dat je eerst
benzine in je tank moet gooien om te kunnen rijden. Of een accu moet
opladen voor de laptop. Maar wat doen we zelf? We haasten ons de deur
uit. De verleiding is groot om zonder een volledig ontbijt op weg te
gaan. Of zelfs zonder ontbijt te vertrekken.
De eerste maaltijd van de dag, vlak nadat je opstaat, is niet zomaar
bedacht. Het ontbijt levert maar liefst 10 tot 15% van alle benodigde
voedingsstoffen en energie. Brood vormt daarin de basis. Een
broodontbijt zorgt voor vrijwel alle voedingsstoffen die je lichaam
nodig heeft. Je helpt je lichaam er als het ware mee op gang.
Onderzoeken wijzen uit dat we ons met het overslaan van een goed
samengesteld ontbijt letterlijk tekort doen. Een tekort dat gedurende
de rest van de dag niet meer in te halen is. En waarmee we het nog
proberen te compenseren is meestal niet erg gezond.
Het boekje 'Ontbijt, broodnodig' legt uit waarom ontbijten belangrijk
is. Het geeft aan welke rol brood erin speelt. En het levert de
voedingskundige onderbouwing van het bekende gezegde 'broodnodig'. Een
bewijs gebaseerd op klinkklare feiten, de laatste inzichten en de
meest recente onderzoeken. Zoals de studie die TNO Voeding in 2000
heeft verricht. In opdracht van het Voorlichtingsbureau Brood
onderzocht dit instituut wat er zoal bekend is over ontbijten in
Nederland.
In dit boekje staat achtereenvolgens waarom ontbijten belangrijk is.
En welke rol brood daarin speelt. Die rol wordt beschreven aan de hand
van voedingskundige feiten. Het boekje eindigt met tips en recepten
voor een geslaagd ontbijt.