Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 9 augustus 2001

Tasjesrovers slaan toe Leiden (D4)
Een 74-jarige vrouw uit Zoeterwoude-dorp werd op woensdag 8 augustus rond 20.00 uur het slachtoffer van een tasjesroof. De vrouw liep met haar kleindochter op de voetgangersoversteekplaats op de Steenstraat nabij de Blauwpoortsburg toen een bromfiets met daarop twee jongemannen naderderde. Eén van de jongens, de passagier, trok de tas van de schouder van de dame. De rovers maakten zich daarna uit de voeten. Een passerende fietser wist de bromfiets nog tot de Lange Mare te achtervolgen. Daarna raakte hij het spoor van de twee bijster. De tas van de Zoeterwoudse werd korte tijd later door een bewoner van de Haarlemmerweg in de bosjes langs de Haarlemmerweg gevonden. De portefeuille en de portemonnee waren daaruit verdwenen.

Aanrijding Reeuwijk (D7) Op de kruising Nieuweweg met de Berkenbroek ontstond op woensdag 8 augustus rond 11.50 uur een aanrijding tussen twee auto's. Op de kruising kwamen een 40-jarige automobilist uit Reeuwijk en een 57-jarige automobilist uit Leiderdorp met elkaar in botsing. Daarbij liep de Leiderdorper vermoedelijk een gebroken arm op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De lezingen over de oorzaak van de aanrijding lopen uiteen. De politie onderzoekt de zaak.

Bij het afslaan aangereden Gouda (D7)
Een vrouw, leeftijd nog niet bekend, uit Gouda liep op woensdag 8 augustus rond 17.20 uur bij een aanrijding met een auto op de Waaier Sluis letsel aan hoofd, arm en been op. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De vrouw fietste over de Gouderakse Dijk en sloeg bij de Waaier Sluis links af. Op dat moment reed naast haar een 43-jarige automobilist uit Ouderkerk aan den IJssel. Deze had zij kennelijk over het hoofd gezien. Een aanrijding volgde.

Onder invloed rijden Gouda (D7)
De politie hield op woensdag 8 augustus rond 20.50 uur op de Buchenerweg een 25-jarige automobilist uit Gouda aan. De man haalde met zijn auto surveillerende agenten in. Daarbij overschreed hij een doorgetrokken streep en vestigde verder de aandacht op zich door zijn afwijkende rijstijl. Agenten hielden de man aan en roken een flinke dranklucht. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 615 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.