Ingezonden persbericht

SILVERSTREAM SOFTWARE LEVERT SILVERSTREAM APPLICATIE SERVER MET

VOLLEDIGE WEB SERVICES-CAPACITEIT

SILVERSTREAM SOFTWARE INTRODUCEERT jBROKER(tm) WEB 1.0

Billerica, Mass. - 9 augustus 2001 - SilverStream Software, Inc. (Nasdaq: SSSW) heeft op 7 augustus jl. bekendgemaakt dat SilverStream's Applicatie Server 3.7.3 zal worden geleverd met volledige Web Services-capaciteit inclusief uitgebreide ondersteuning voor XML, SOAP, WSDL en UDDI. Naast een beproefd en omvangrijk J2EE-gecertificeerd platform voor het ontwikkelen en toepassen van enterprise-class webapplicaties biedt SilverStream's Applicatie Server nu ook de SilverStream eXtend(tm) Workbench om J2EE en Web Services-georiënteerde applicatieontwikkeling en een high-performance Web Services engine, jBroker(tm) Web te stroomlijnen.

SilverStream Applicatie Server
De Web Services-release van SilverStream's Applicatie Server biedt ontwikkelaars geavanceerde tools om de acceptatie van op Web Services gebaseerde technologieën te versnellen en de ontwikkeling van J2EE-applicaties te vereenvoudigen. De SilverStream eXtend Workbench levert deze toegevoegde waarde voor de uitgebreide J2EE-component en voor het creëren van een WebService met behulp van wizards, visuele ontwerpers, archive-georiënteerde projecten, en een test deployment. SilverStream's Applicatie Server bevat ook een aantal verbeterde hulpmiddelen voor het dynamisch en snel inzetten van de applicatie.

jBroker(tm) Web 1.0
jBroker(tm) Web 1.0: een high-performance, draagbare WebServices-engine met tools voor het bouwen, draaien en aanroepen van Web Services via Java. jBroker Web biedt een gestandaardiseerde, Web Services runtime met een kleine footprint en een flexibele architectuur. Het is een complete XML Remote Procedure Call (RPC)-omgeving voor het bouwen, draaien en aanroepen van Web Services via Java. Gebaseerd op het Java Remote Method Invocation (RMI) programmeermodel, roept jBroker Web de Web Services aan zoals elk ander object op afstand om de ontwikkeling van Web Services te versnellen en te vergemakkelijken.

100% gestandaardiseerd en open
"SilverStream's Applicatie Server stuurt veel grote, strategische websites aan en we houden vast aan ons streven om onze klanten een topklasse J2EE-server te leveren," zegt David Litwack, president en CEO van SilverStream Software. "Wij hebben de reputatie klanten een ontwikkelomgeving met een hoge productiviteit en een superieur prestatievermogen te leveren. De toevoeging van de SilverStream eXtend Workbench en jBroker Web vloeit voort uit deze reputatie. Klanten kunnen nu snel bedrijfskritische, zakelijke toepassingen leveren op het Web. De bekendmaking van vandaag onderstreept ook ons streven om producten te bieden die 100% gestandaardiseerd en open zijn, waardoor onze klanten niet gehinderd worden door eigendomskwesties."

SilverStream's Applicatie Server vormt het fundament van SilverStream eXtend en biedt de klant een krachtig, open platform voor het efficiënt bouwen, toepassen en beheren van bedrijfskritische eBusiness-applicaties. SilverStream eXtend stelt organisaties in staat de waarde van bestaande systemen te benutten en snel zakelijke toepassingen te leveren aan elke gebruiker op elk apparaat of platform. SilverStream eXtend is gebaseerd op het beste van Java, XML en Web Services, en is daarmee de eerste volledige en geïntegreerde serviceomgeving die het ontwikkelen en inzetten van geavanceerde Webapplicaties stroomlijnt.

SilverStream was de eerste leverancier die mogelijkheden van J2EE volledig benutte door overal werkende, compatibele producten te bouwen voor geavanceerde portalcreatie en op XML-gebaseerde integratie. Zowel de SilverStream eXtend Workbench als jBroker Web is volledig gestandaardiseerd en overdraagbaar op populaire J2EE applicatie servers waaronder SilverStream, IBM's WebSphere, BEA's WebLogic, Oracle 9iAS, Apache Tomcat en andere. Deze producten versterken de leidende positie van SilverStream in de ontwikkeling van J2EE-georiënteerde producten.