Politiebericht Eindhoven 9-08-2001

1e Persbericht 9 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidscontroles
Woensdag is op de Urkhovenseweg een snelheidscontrole gehouden. Dat gebeurde tussen 13.45 en 15.05 uur. Van de 190 passanten reden er 11 te hard. Er is geen hoogste snelheid gemeten. Tussen 15.55 en 17.45 uur stond de radarapparatuur op de Beemdstraat. Hier passeerden 1200 voertuigen en 22 bestuurders deden dat te hard. Ook hier is geen hoogste snelheid gemeten. Op de Hastelweg werd tussen 19.05 en 21.00 uur gecontroleerd. Van de 660 bestuurders die daar reden overtraden er 78 de maximumsnelheid. De hoogste snelheid was 82 km/u. Op de drie wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Eindhoven: Jongen beroofd van mobieltje
Een 18-jarige Eindhovense jongen is woensdag rond 21.30 uur op de Leenderweg van zijn mobiele telefoon beroofd. Hij stond aan de pinautomaat om zijn saldo te bekijken toen er plotseling twee jongens achter hem stonden. Hij kon nog de verbinding met zijn rekening verbreken voordat ze geld van zijn rekening konden pakken. Hij werd tegen de grond gewerkt en toen de twee jongens weg waren, was ook zijn mobiele telefoon weg. Hij had wat blauwe plekken omdat ze hem geschopt hadden.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Dr. Hermansweg is donderdag om 1.50 uur een 22-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man was met zijn auto tegen een lichtmast en een boom gereden. Hij had gedronken, bijna 1,8 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Verdachte na achtervolging gestolen auto aangehouden Op de Heesakkerstraat is donderdag om 3.10 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was een van de drie inzittenden van een auto die vanaf de Dr. Berlagelaan achtervolgd werd door de politie. De politiepatrouille zag de auto op de Dr. Berlagelaan rijden. Bij navraag bleek dat de auto gestolen was. De achtervolging werd ingezet. De gestolen auto ging ervandoor en via straten in Woensel en Strijp kwamen ze uiteindelijk in de Heesakkerstraat uit. Daar stopte de achtervolgde auto en drie personen vluchtten weg uit de auto. Een van hen, de 37-jarige, kon aangehouden worden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbraak in woning
Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Willem Prinzenstraat. Aan de achterkant van de woning is een ruit ingeslagen. Uit de woning verdwenen twee schilderijen, een koekoeksklok, 4 porseleinen poppen, een videorecorder, een vaas en geld, ongeveer fl. 1.200,=.

Nuenen: Kraak bij fotozaak
Donderdag om 2.00 uur is bij een fotozaak aan de Parkhof een ramkraak gepleegd. Met een auto werd de pui ingereden. Uit de zaak is een onbekende aantal cameras en verrekijkers gestolen. Er is veel schade aan deur, pui en inventaris. Er zijn drie mannen met bivakmutsen gezien die met een BMW richting Gerwen wegreden.

Gemert: Inbraak kledingzaak
Donderdag tussen 0.45 en 1.00 uur is ingebroken in een kledingzaak aan het Ridderplein. De etalageruit is vernield en vijf kledingrekken zijn leeggehaald. De buit bestaat uit truien, bodywarmers, spencers, broeken, t-shirts, polos en jacks. Getuigen hebben de daders met de auto gezien en het kenteken genoteerd. De auto werd later in de nacht in de Geert Grootestraat in Eindhoven teruggevonden. Hij bleek gestolen te zijn.

Beek en Donk: Man verdacht van mishandeling
In Boxmeer is woensdag een 26-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een 24-jarige Helmondse vrouw heeft mishandeld. Zij hadden een relatie. Hij zou haar de keel dicht hebben geknepen. Zij deed aangifte tegen hem, inmiddels, ex-vriend. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Valkenswaard: Inbraken
Tussen maandagavond en woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Veldbeemd. Men is mogelijk via een openstaand raam binnen gekomen. Uit de woning verdween een spaarvarken met onbekende inhoud. Woensdagavond is ingebroken in een woning aan het Helenadal. Er is een ruit ingeslagen. De bewoner mist de videorecorder en de stereotoren.