Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmorgen 9 augustus 2001
10:18 donderdag 9 augustus 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

EMMEN

Een 53 jarige man en zijn 29 jarige vrouw uit Emmen zijn woensdagmiddag op het winkelcentrum Angelslo aan de Statenweg in Emmen mishandeld door twee mannen. De politie heeft een man van 25 jaar als verdachte aangehouden en ingesloten.
Een 35 jarige man, waarvan de politie de identeit kent is er vandoor gegaan en sindsdien spoorloos.
Volgens getuigen werden de man en de vrouw op het parkeerterrein opgewacht door de daders. Vervolgens zou er met een tuinschop en een kleine knuppel op de slachtoffers zijn ingeslagen. Het paar vluchtte, achterna gezeten door de daders, een viswinkel binnen. Daar pakte de man een reclamebord waarmee hij zich beschermde tegen de slagen van de daders. Hij vluchtte vervolgens een supermarkt in. Daar werd de man bij de kassas in het nauw gedrongen en getuigen hebben gezien dat hij diverse klappen met de schop moest incasseren van de 25 jarige verdachte. Personeel van de supermarkt heeft man ontzet en de verdachte overgedragen aan politie. De vrouw die verwondingen aan het hoofd had opgelopen had zich verstopt is teruggevonden in het toilet van een horecagelegenheid aan de Statenweg. Beide slachtoffers zijn met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De man mocht na onderzoek weer naar huis. Omdat de slachtoffers hun aangifte nog moeten doen is het de politie op dit moment nog niet duidelijk wat precies de aanleiding is van de mishandeling.

COEVORDEN

De politie van Coevorden zoekt getuigen van een verkeersongeval op het Stieltjeskanaal Zuidzijde is Coevorden, waarbij een auto te water is geraakt De 33 jarige automoblist uit Coevorden die ten koste van een nat pak weer op de wal kon komen reed woensdagmiddag over die weg vanuit Veenoord in de richting Coevorden. Net voorbij het viaduct Dalerveen kwamen hem twee autos tegemoet; een rode auto met daarachter een grijze Mazda 323 sportmodel. De grijze Mazda maakte aanstalten om in te halen. De Coevordenaar stuurde zijn auto in de berm, kwam in een slip en dook vervolgens het kanaal in. De politie komt graat in contact met de bestuurders van de twee tegemoetkomende autos.

VALTHERMOND

Een 46 jarige automobilist en een 42 jarige inzittende uit Veendam zijn woensdagmiddag voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. De auto waarin ze reden werd op de kruising Valtherblokken Zuiderdiep in Valthermond in de flank geraakt door een auto bestuurd door een 21 jarige man uit Wildervank. Die had de auto van Veendammers niet zien aankomen en was zonder voorrang te verlenen de kruising opgereden. Beide autos werden geheel vernield.

ALTEVEER

Een 29 jarige automobilist en zijn even oude vriendin uit Elim zijn woensdagmiddag aan het hoofd gewond geraakt toen ze met hun auto tegen een boom botsten. De man uit Elim haalde een voor hem rijdende tractor in, bestuurd door een 28 jarige man uit Alteveer. Net op dat moment ging de tractor iets naar links in verband met een geparkeerde auto. De Elimmer moest ook naar links en kwam tot stilstand tegen de boom. Gezien de twee sterren in de voorruit en het opgelopen letsel , gaat de politie er van uit dat het paar geen autogordel heeft gedragen.

MEPPEL

Een 15 jarige fietsster uit Meppel liep woensdagavond een gekneusd sleutelbeen op en diverse schaafplekken. Het meisje werd tegen half acht bij het oversteken van de Ceintuurbaan ter hoogte van de Wold AA in Meppel aangereden door een tot nu toe onbekend gebleven automobilist. Hij reed in een felrode Mercedes 190 en had even tevoren bij de school aan de Woldstroom een vrouw afgezet. De bestuurder van de Mercedes is na het veroorzaken van de aanrijding weggereden in de richting verkeerslichten bij het politiebureau. Het zou gaan om een oudere man, kalend grijs haar en een snor.
De politie van Meppel komt graag in contact met getuigen van dit ongeval.

EELDE

De politie van Eelde heeft na overleg met de ouders twee knapen van 11 en 12 jaar uit Eelde aangemeld voor taakstraffen;Van de 11 jarige is een STOP melding gemaakt en de 12 jarige komt in aanmerking voor HALT. De beide jongens werden woensdagmiddag in een supermarkt aan de Stoffer Holtjerweg in Eelde betrapt op het stelen van snoepgoed en flesjes frisdrank.

ASSEN

Bij een inbraak in een fietsenzaak aan de Molenstraat in Assen zijn woensdagnacht twee mounain bikes gestolen. De eigenaar werd tegen 01.00 uur gewaarschuwd toen het alarm van de winkel afging. Om binnen te komen is een grote ruit van de showroom ingegooid met een steen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe