Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-08-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 9 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: automobilisten met drank op veroorzaken aanrijdingen Twee automobilisten onder invloed veroorzaakten woensdagnacht eenzijdige aanrijdingen in de stad. Een 22-jarige man uit Waskemeer reed op de Weg der Verenigde Naties tegen de middenvangrail aan en verder met zijn zwaar beschadigde auto. Agenten troffen hem aan op de van Lubeckweg en hij bleek een promillage 1.55. Een zelfde promillage blies een 31-jarige automobiliste uit Groningen die uit de bocht vloog op de kruising Bedumerweg met de Plataanlaan. Beide bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren en kregen een dagvaarding.

Groningen: jongens (16 en 17) aangehouden voor mishandeling Een groepje jongeren uit Noord-Brabant werd woensdagavond lastig gevallen op de Antonius Deusinglaan door een groep van vijf jongeren die ook klappen uitdeelden. Twee van de jongens verdwenen op een brommer en op basis van het signalement konden beide jongens, 16 en 17 jaar uit Groningen, worden aangehouden op de Zaagmuldersweg en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: Plataanbrug klein uur gestremd
Door de harde wind waaide woensdag tegen 18.00 uur de Plataanbrug die open stond in de vergrendeling waardoor de brug open bleef staan. Door de stremming liep het verkeer op de noordelijke en westelijke ringweg vast. De gewaarschuwde monteur verhielp de storing binnen enkele minuten waarna het verkeer weer op gang kwam. De stremming duurde zon vijftig minuten.

Groningen: snelle brommers
Op de Ulgersmaweg werden woensdagavond met de lasergun twee snelle bromfietsers betrapt. Beiden reden met een snelheid van tegen de zeventig kilometer per uur. De brommers van de 16-jarige en 17-jarige Bedummers werden voor onderzoek naar de politie gebracht.

Groningen: overvaller gepakt
Een 27-jarige man zonder vaste verblijfplaats is woensdagmiddag gepakt na een door hem gepleegde overval op een juwelier aan het Damsterdiep. De man dreigde in de zaak met een kapotte bierfles en deed een greep in de kassa en verliet de zaak lopend in de richting van het centrum. Op basis van het signalement kon kort na de overval de man worden aangehouden in de Oosterstraat. Hij bekende de roof en is ingesloten voor nader verhoor.

Ten Boer: vermiste man gevonden
De sinds 25 juli vermiste Albertus Wolters uit Ten Boer is woensdagavond door een wandelend echtpaar levenloos gevonden in een bos bij Borger. Onderzoek wees uit dat de man zelfmoord had gepleegd. De familie is op de hoogte gesteld.

Appingedam: inbreker aangehouden
Een 40-jarige inwoner van Delfzijl is woensdagmiddag op de Delfzijlsterweg aangehouden, nadat bleek dat hij de vermoedelijke dader was van een inbraak in een woning en een bedrijfspand aan de Jukwerderweg in Appingedam. De man was gesignaleerd door een buurtbewoner die de politie waarschuwde. Toen deze de man op de eerdergenoemde weg trof bekende hij vlot dat hij de inbraak had gepleegd. Hij had onder meer een klein geldbedrag buitgemaakt. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Doezum/Grootegast: inbraak zwembad
In het openluchtbad te Grootegast is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken Onbekenden hebben het slot van een van de toegangshekken geforceerd, waarna de kassaruimte en de kleedgelegenheid zijn doorzocht. Alle spullen werden overhoop gegooid en een tussendeur werd vernield. De schade is daardoor groter dan de opbrengst voor de inbrekers. De buit bestond onder meer uit een magnetron en etenswaar. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontroles
Woensdag zijn er verschillende snelheidscontroles gehouden. Op de Oostelijke Rondweg in Winschoten werden 960 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 10 te hard. De hoogst genoteerde reed 102 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de N367 bij Oude Pekela werden 8 bestuurders bekeurd. De hoogst genoteerde reed hier 116 km/u (maximum 80 toegestaan). De overige uitslagen waren: Oostwold op de Huningaweg 13 overtredingen (hoog 71, maximum 50); Heiligerlee op de Provincialwweg 11 bekeuringen (hoog 107, maximum 60); Wedderveer op de Hoofdweg 11 bekeuringen (hoog 80, maximum 50); Leens op de Provincialeweg 51 bekeuringen (hoog 118, maximum 80); Zuidhorn op de Provincialeweg 108 bekeuringen (hoog 95, maximum 60).

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)