Politiebericht Flevoland: gehele regio 9-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Diefstal met geweld
ALMERE Op het Spoorbaanpad is woensdagavond een 16-jarige jongen uit Almere onder bedreiging met een pistool beroofd van zijn bromscooter en mobiele telefoon. Terwijl de jongen met vrienden stond te praten, werd hij door twee jongens benaderd. Een van hen zette hem een op een pistool gelijkend voorwerp tegen het hoofd en dwong hem de sleuteltjes van de scooter en de mobiele telefoon af te geven, waarna beide daders op de bromscooter verdwenen.

Rijden onder invloed
ALMERE Na een tip heeft de politie woensdagnacht op de Oostvaardersdijk een 33-jarige automobiliste uit Almere aangehouden. Zij blies 590 ug/l (1,34 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

ALMERE Een 47-jarige automobilist uit Almere werd woensdagnacht op de Rietmeent betrapt op het rijden onder invloed. De man kon zijn auto nauwelijks op de weg houden en reed, toen hij door de politie werd aangehouden, zachtjes tegen een lantaarnpaal. De man blies 700 ug/l (1,59 promille). Ook hij heeft een proces-verbaal gekregen en kon hij zijn rijbewijs op het bureau achterlaten.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Op de kruising van de Helena Kuipersstraat met de Rietbergstraat kreeg woensdagnacht een 16-jarige bromfietser uit Almere een aanrijding met een auto. De bromfietser bleek gedronken te hebben en blies 245 ug/l (0,55 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

Geen rijbewijs, wel drugs
LELYSTAD Slingerend rijgedrag wekte woensdagnacht op de Larserdreef de interesse van de politie voor een 18-jarige automobilist zonder vaste woonplaats. De man weigerde te voldoen aan een stopteken. Toen de auto daarna op de Westerdreef tot stoppen gedwongen werd, nam de bestuurder de benen. Hij werd in het struikgewas aangehouden. De jongeman bleek geen rijbewijs te hebben. Hij had wel alcohol gedronken maar bleef beneden de limiet. In zijn kleding werd een stof aangetroffen, die lijkt op cocaïne. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.