Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.40 uur
Verdachten graffiti aangehouden

AMERSFOORT Donderdagochtend zijn rond drie uur drie jongens uit Amersfoort aangehouden die ervan worden verdacht enkele treinen op het rangeerplatform te hebben beklad met graffiti.

Een getuige zag de jongens van 17, 19 en 20 jaar vanaf het rangeerterrein via het spoor in de richting van de Amsterdamseweg lopen en waarschuwde de politie. Ter plaatse constateerden de agenten dat enkele treinen over een lengte van 40 meter met verse graffiti waren beklad.

De verdachten waren nog in de buurt en werden op het viaduct aangehouden. Bij één van de verdachten werden verse verfsporen op zijn kleding aangetroffen. De politie van Amersfoort draagt de zaak over aan de spoorwegpolitie, die een team heeft dat gespecialiseerd is in graffiti. Deze zal de zaak verder onderzoeken.

Kop-staart aanrijding

AMERSFOORT Woensdagmiddag vond op de Nijkerkerstraat in Amersfoort een kop-staart aanrijding plaats tussen drie voertuigen.

Een 23 jarige vrouw uit Amersfoort reed in de richting van Nijkerkerveen. Omdat een weggebruiker voor haar afsloeg remde zij. Een 29-jarige vrouw uit Nijkerk die achter haar reed kon niet op tijd remmen en botste op de Amersfoortse. Een 51-jarige man uit Hoevelaken die daar weer achter reed kon zijn auto ook niet tijdig tot stilstand brengen en botste op zijn voorgangster, die hierdoor nog een keer tegen de eerste auto botste.

De drie autos zijn weggesleept en een ambulance kwam ter plaatse om alle betrokkenen te controleren. De 23-jarige vrouw uit Amersfoort is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.