Gemeente Hilversum

Persberichten Week 32
College wil gesprek met NS-directie
Hilversum hoogst ongelukkig met schrappen treinen
De gemeente Hilversum is hoogst ongelukkig met de voorgestelde wijzigingen in de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen. Burgemeester en wethouders schrijven dit in een brief aan de NS-directie. Het college wil op korte termijn de bereikbaarheid van Hilversum met de trein bespreken in een persoonlijk onderhoud met de NS-directie. Daarbij zal ook de door de gemeente gewenste terugkeer van de Intercity opnieuw onder de aandacht worden gebracht.

De brief van het college is een reactie op het besluit van de NS om in de periode van 8 september 2001 tot en met 14 december 2002 op zaterdag, zondag en feestdagen twee treinen per uur minder te laten rijden op het traject Hilversum - Utrecht CS vv.

Onverantwoord

Burgemeester en wethouders hebben onlangs tijdens een presentatie van de NS begrepen dat er op 3 december aanstaande een tweede ronde volgt waarbij treindiensten geschrapt gaan worden. "Wij vinden dit absoluut onverantwoord. Wij zijn van mening dat u de reiziger in zo'n korte periode niet nog een keer met een veranderde, verslechterde dienstregeling kunt confronteren. Wij verzoeken u dan ook alles in het werk te stellen om dit te voorkomen".

Dudok College

Het college vraagt de NS tenslotte om de zomerdienstregeling (waarbij tot en met 2 september ook twee treinen per uur minder op het traject Utrecht - Hilversum vv rijden) voor Utrecht - Hilversum één week eerder te beëindigen. "Het voortgezet onderwijs begint in onze gemeente weer op 27 augustus. Dit geldt dus ook voor het Dudok College met vijfduizend leerlingen, gelegen pal naast NS-station Sportpark".