Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-08-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 12.45 u) Donderdag, 9 augustus 2001

District Maastricht

Maastricht; belediging
Afgelopen woensdagavond betrapte de politie op de Minckelersstraat in Maastricht een tweetal mannen die in het openbaar tegen een gevel van een theatergebouw stonden te urineren. Beiden werden bekeurd. Een van hen, een 27-jarige man uit Echt uitte allerlei beledigingen in de richting van de politie-agent. Die hield de verdachte daarop aan en bracht hem over naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Maastricht; onder invloed
Afgelopen nacht, woensdag op donderdag nacht kreeg de politie een melding van een aanrijding (alleen enige materiele schade) op de Gewantmakersdreef in Maastricht. Bleek dat een 20-jarige fietser uit Maastricht met zijn fiets en een 23-jarige automobilist uit Maastricht met zijn auto, met mekaars voertuigen in botsing waren gekomen. Nader onderzoek wees uit dat beide verkeersdeelnemers onder invloed hun voertuig hadden bestuurd. De 23-jarige autmobilist bleek na ademanalyse ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben en de 20-jarige fietser ruim 1,1 promille. De politie vorderde van de automobilist het rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.
Bij controle afgelopen nacht op de Via Regia van een 37-jarige automobilist uit het Belgische Veldwezelt bleek dat de Belg onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat de man ruim 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Margraten; toch gaan rijden
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Rijksweg in Margraten van een 43-jarige bestuurster van een auto uit Maastricht bleek dat de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse wees uit dat zij ruim 0,7 promille alcohol in haar bloed had. Overigens bleek dat de politie de verdachte even tevoren op de Rijksweg in Gulpen al had gewaarschuwd niet in haar auto te gaan rijden waarbij ze de vrouw ook een rijverbod had gegeven. De politie die aanwijzingen had dat zij onder invloed was, zag namelijk dat de Maastrichtse juist aanstalten maakte om in haar auto te stappen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.