Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 12.45 u) Donderdag, 9 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen woensdagmorgen op de Spoorsingel in Heerlen van enkele inzittenden van een auto, bleek een van de inzittenden verdovende middelen bij zich te hebben. Daarbij gaat het om een zakje en een aantal bolletjes heroine en cocaine. Alle verdovende middelen (totaalgewicht bijna 20 gram) werden inbeslaggenomen. De verdachte, een 40-jarige man uit Dordrecht werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Bij controle woensdagmiddag in het NS-station in Heerlen van een 50-jarige man uit Heerlen bleek dat die eveneens verdovende middelen bij zich had. De verdovende middelen, totaal ruim zes gram heroine en cocaine werden inbeslaggenomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Overigens bleek de Heerlenaar gesignaleerd te staan voor nog 13 dagen hechtenis die hij nog moet ondergaan. In afwachting van het ondergaan van de hechtenis bleef de Heerlenaar dan ook ingesloten.

Hoensbroek; winkelkraak
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 03.15 uur kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek. Bleek dat was ingebroken in een kledingwinkel aldaar. Inbrekers zijn door forcering van de toegangsdeur de winkel binnengedrongen en hebben vermoedelijk een hoeveelheid kleding gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Klimmen; aangehouden
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de Overheek in Klimmen een tweetal verdachte personen rondliepen. De politie trof er twee mannen aan die in hun auto wilden wegrijden. Bleek dat vlakbij in de struiken gereedschapkoffers lagen en een flex-machine. Daarnaast trof de politie in de auto van beide mannen een autoradio. De politie heeft de twee mannen (30 / 31) uit Maastricht aangehouden op verdenking van inbraak. Nader onderzoek wees uit dat was ingebroken in een bij een woning aan de Overheek geparkeerde auto en in een op Korinthe geparkeerde auto. Al de aangetroffen goederen werden inbeslaggenomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum/Onderbanken; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdagmorgen radarsnelheidscontroles gehouden op de Kloosterlaan in Schinveld, de Kneijkuilerweg in Onderbanken en op de Kennedulaan en Trichterweg in Brunssum. Totaal werden 1.212 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 65 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal van hen werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg102 km p/u.