Politie Amsterdam-Amstelland


Schietpartij op het Damrak
9-8-2001. De recherche van het binnenstadsdistrict is bezig met een onderzoek naar het schietincident waarbij gistermiddag in een horeca-etablissement aan het Damrak een 41-jarige Schot gewond raakte. Volgens ziekenhuisinformatie van gisteravond laat, wordt het slachtoffer 'zwaar gewond' en 'stabiel' genoemd.

Uit het onderzoek komt naar voren, dat het erg druk was in de zaak en als gevolg daarvan erg rumoerig. Er waren volgens een eerste schatting ruim 100 mensen in de bar. Tot nu toe komtgeen enkele aanwijsbare aanleiding voor het schietincident naar voren. Op een zeker moment is het slachtoffer geraakt door een schot uit een vuurwapen. Het schot zelf viel in feite niet eens op.

Toen bezoekers in de gaten kregen wat er aan de hand was, wurmden drie mannen zich naar buiten. Een van hen was de vermoedelijke schutter. Een aantal bezoekers zette de achtervolging in. De mogelijke schutter gooide in de buurt van de Nieuwezijds Kolk een vuurwapen weg en liet ook kleding achter. Vervolgens zag de man kans te ontkomen. De politie heeft de weggegooide spullen in beslag genomen.

De recherche is op zoek naar getuigen die rond half drie bij of rond het bewuste horeca-etablissement - Damrak tegenover de rondvaarboten - wat bijzonders hebben gezien. Ook mensen die de achtervolging van de vermoedelijke schutter hebben gezien, wordt verzocht te reageren. De recherche is telefonisch bereikbaar op nummer (020) 559 23 21.Motorrijder aangereden
9-8-2001. Woensdag tijdens de avondspits is op de Karspeldreef bij de Huntumdreef een 38-jarige motorrijder aangereden. De bestuurder had groen licht en reed langs een vrachtwagen die een tegemoetkomende auto de kans gaf om af te slaan. Een botsing was het gevolg. De motorrijder is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.Arbeidsongeval Amstelplein
8-8-2001. Bij een arbeidsongeval in een torenflat aan het Amstelplein is gisteravond een 41-jarige werknemer gewond geraakt. De man viel tijdens werkzaamheden van een steiger en maakte een val van circa twee meter. Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond aan het hoofd. Ook liep hij enkele botbreuken op. De man is opgenomen in een ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.Overval snackbar
8-8-2001. Gisteravond werd een medewerker van een snackbar aan de Hogeweg het slachtoffer van een overval. Ook hier kwam een met een mes gewapende man binnen. Hij bedreigde het slachtoffer en haalde enkele tientjes uit een kassalade. Hierna ging hij er lopend vandoor.Camperkrakers gearresteerd
9-8-2001. Gisteravond arresteerde de politie twee jongemannen (16 en 17 jaar oud), die op de Nieuwe Herengracht een camper hadden opengebroken. Het duo werd door gealarmeerde agenten op heterdaad betrapt. Een van de verdachten werd direct aangehouden. De andere wist in eerste instantie te ontkomen. Hij sprong in het water langs de Nieuwe Uilenburgerstraat. Hier werd hij door agenten op het droge getrokken en alsnog gearresteerd. Beide mannen zijn ingesloten aan een politiebureau.
Snelheidscontrole A2-Noord
9-8-2001. Gistermorgen hield de politie een snelheidscontrole op de Rijksweg A2-Noord. Voor de controle werd de laserapparatuur ingezet. De agenten zetten 58 automobilisten op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 kilometer per uur. Op de plaats van de controle geldt een maximumsnelheid van 70. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.Fietsers gewond
9-8-2001. Een 26-jarige fietser uit Helmond, die absoluut niet aan tramrails is gewend, kwam daar woensdagmiddag bij de Albert Cuypstraat over ten val. De man was even buiten westen en werd voor medische behandeling naar een ziekenhuis overgebracht.

Een 38-jarige vrouw verloor gistermiddag haar evenwicht toen ze op de Europaboulevard op haar fiets wilde stappen. Ze kwam ten val en raakte met haar hoofd een betonnen paal. Haar 3-jarige zoon dat in een kinderzitje zat, werd in de val meegesleurd, maar bleef gelukkig ongedeerd. Het kind had een veiligheidshelm op. De vrouw werd behandeld door ambulancepersoneel en thuis gebracht door de politie. Haar zoon kreeg een traumabeer van de agenten.


Verkeerszaken in de regio
9-8-2001. Woensdag is bij Geldershoofd een 38-jarige automobilist op de bon gegaan omdat hij zonder rijbewijs reed. De man was nogal verbolgen. Hij zei de auto alleen even in de garage te willen zetten.

Geen rijbewijs
Bij Kempering traceerde de politie een 44-jarig autobestuurder die zonder rijbewijs reed en waarvan de auto geen APK had ondergaan. De afgelopen twee jaar is de man al drie keer eerder betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Geen rijbewijs, wel drank
In de Wamelstraat liep een 37-jarige automobilist tegen de lamp zonder rijbewijs. Hij bleek ook te hebben gedronken en gaf de politie een valse naam op.

Controle in Diemen
Bij Sniep in Diemen zette de politie een 41-jarige automobilist uit Muiderberg op de bon. Tijdens controle bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was. De politie hield bij Sniep een alcoholcontrole en 340 automobilisten bliezen op het pijpje. In twee gevallen was te veel gedronken en volgde proces-verbaal.

Een promille
In de Rijnstraat is een 30-jarige automobilist gearresteerd. Hij had wegens drankgebruik eerder een rijverbod gekregen, maar zich daar niks van aangetrokken. Hij had 1 promille alcohol in zijn bloed

Niet verzekerd
Op de Hoofdweg en op het Mercatorplein traceerde de politie twee autos die niet verzekerd waren. In een geval was de verzekering gestopt in verband met wanbetaling. De bestuurders kregen een proces-verbaal. Op de Daalwijkdreef zette de politie een 43-jarige automobilist aan de kant die al een jaar onverzekerd rondreed.

Achtervolging
Op het Meerhuizenplein zette de politie na een achtervolging een 22-jarige automobilist aan de kant die zonder rijbewijs reed. De politie nam zijn auto in beslag. In de vierwieler lagen spullen die eerder waren gestolen uit een in de Lekstraat gekraakte auto. De bestuurder is aangehouden.Uitslaande brand
9-8-2001. Een uitslaande brand heeft vannacht een woning aan de Willem Alexanderpoort grotendeels in de as gelegd. Op het moment dat de brand uitbrak waren er twee personen in de woning aanwezig. Een van hen, een 48-jarige man, liep brandwonden op aan een van zijn handen. Hij is behandeld in een ziekenhuis. De woning van het slachtoffer is afgesloten. De man is elders ondergebracht. Andere omwonenden waren tijdens de brand hun woning uitgevlucht. Zij konden naar hun woning terugkeren nadat de brandweer het vuur had geblust. Naar de oorzaak van de brand stelt de politie een onderzoek in.Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.