Politiebericht Venlo 9-08-2001
Mediabericht 09-08 (12.10 uur)

STEYL Graffiti

Steyl Drie meisjes van 13, 14, en 15 jaar zijn door de politie naar bureau Halt gestuurd omdat zij een speeltoestel met graffiti besmeurden. Een politiepatrouille zag dat de meisjes op de glijbaan van een speeltuintje aan de Terracottalaan teksten aanbrachten met stiften en hield de drie aan. In overleg met hun ouders zijn de meisjes voor een alternatieve straf overgedragen aan bureau Halt.

VENRAY Drie mannen aangehouden (2e bericht)

Venray Bij de vechtpartij op het Henseniusplein in Venray heeft de politie vanmorgen vroeg alle drie betrokkenen ingesloten voor nader onderzoek naar de oorzaak en de gang van zaken. Het betreft drie jongens, 19 (2x) en 16 jaar, wonend in Stevensbeek, Blerick en Venray. Bij de insluiting afgelopen nacht bleek dat ook de derde na behandeling in het ziekenhuis kon worden ingesloten in het bureau in Venlo. De politie heeft een eerste getuigenverhoor gedaan, maar zet verder onderzoek voort. Omstreeks 22.35 uur werd al melding gemaakt van onenigheid tussen jongeren op de kermis op het Schouwburgplein, maar de gewaarschuwde agenten konden deze schermutseling in de kiem smoren. Later bleek dat dezelfde jongeren elkaar opnieuw hadden opgezocht, waarna de ruzie opnieuw oplaaide en de steekpartij ontstond. De aanleiding van de ruzie tussen de drie betrokkenen is nog niet duidelijk.

WEERT Lastige caféklant

Weert De politie heeft woensdagavond een 52-jarige inwoner van Weert aangehouden omdat de man op verzoek van de eigenaar niet uit een café wilde vertrekken. De café-eigenaar wilde de klant waarmee hij in het verleden een onenigheid had, niet opnieuw in zijn zaak hebben. Toen de klant de zaak aan de Roermondseweg binnenkwam gaf de eigenaar hem te kennen slechts een pilsje te schenken. Daarna zou de klant moeten vertrekken. Ondanks dat dit verzoek tweemaal werd gedaan weigerde de klant te vetrekken, waarna de caféhouder de politie te hulp riep. Deze moest de onwillige klant aanhouden en overbrengen naar het bureau, waarna proces-verbaal werd opgemaakt. De caféhouder zal aangifte doen van bedreiging door de klant geuit.