DANCE VALLEY

Dance Valley: onderzoek moet onafhankelijk

Purmerend, 9 augustus 2001 - Inmiddels zijn de organisatoren van Dance Valley enigszins van de schrik bekomen. Er is sprake van mixed feelings. De zorg en teleurstelling omtrent de moeilijke thuiskomst van de feestgangers en fans overheerst. Aan de andere kant moet tegelijkertijd worden vastgesteld dat het dagprogramma fantastisch is verlopen en dat 80.000 mensen op een geweldige wijze zijn vermaakt.

Het moet beter volgend jaar. Om die reden ondersteunt Dance Valley het voorstel van de Gemeente Velsen om op basis van een onderzoek tot aanbevelingen voor volgend jaar te komen. Daarbij moet ook aan de orde komen in hoeverre de organisatie medeverantwoordelijk moet zijn voor alles wat zich op de openbare weg afspeelt. Is de positie van de organisator van een grootschalig buiten-festival een andere dan de organisator van een voetbalwedstrijd?

Dance Valley zal alle medewerking verlenen aan het onderzoek, dat snel klaar moet zijn. Wel vindt Dance Valley het van het grootste belang dat het onderzoek onafhankelijk is, evenals de vraagstelling. Van partijdigheid mag geen sprake zijn, de onderzoeker moet met concrete aanbevelingen komen en Dance Valley zal deze ter harte nemen.

Dance Valley heeft er alle vertrouwen in volgend jaar in recreatiegebied Spaarnwoude een probleemloos festival te kunnen organiseren. Zij zal haar fans niet teleurstellen. Dance Valley gaat over tot de orde van de dag, alles in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek. De organisatie zal zich van verder commentaar onthouden.


MEDEDELING VOOR DE REDACTIES -